Tiger Global investeert indirect in succes bitcoin met aankoop van 2,6 miljoen aandelen Coinbase

Het in New York gevestigde investeringsfonds Tiger Global, dat ongeveer 70 miljard euro aan assets in beheer heeft, lijkt langzaam maar zeker richting crypto te bewegen. Gisteren is namelijk bekend geworden dat het fonds 2,6 miljoen aandelen Coinbase aan hun imposante portfolio heeft toegevoegd.

Op dit moment zijn die aandelen een goede 580 miljoen euro waard. Wat betekent dat het fonds momenteel ongeveer 0,8 procent van hun vermogen in Coinbase heeft zitten. De investering van Tiger Global in het grootste crypto-beursplatform ter wereld laat zien dat de industrie in rap tempo mainstream geworden is. Steeds meer grote namen stappen in. Tiger Global is namelijk zeker niet de enige.

Tiger Global niet de enige koper van Coinbase

Het grote Tiger Global is echter niet de enige koper van Coinbase. Ook het Amerikaanse Intel liet deze week aan de Securities and Exchange Commission (SEC) weten dat het een positie in Coinbase heeft ingenomen. Met 3.014 aandelen is de positie van Intel in Coinbase een stuk meer bescheiden dan die van Tiger Global, maar het laat zien dat de industrie momenteel vanuit alle hoeken van de wereld de aandacht trekt.

Veel partijen investeren op deze manier nog indirect in bitcoin en de industrie in het algemeen. Aangezien de mogelijkheden om direct bitcoin of andere cryptocurrency’s te kopen er vaak niet zijn. Vanwege regelgeving of een gebrek aan beleggingsproducten die de juiste bescherming bieden. Dit is ook een belangrijke reden waarom de Grayscale Bitcoin Trust het nog altijd zo goed doet.

Om toch een graantje mee te pikken van de innovatie en groei die de industrie doormaakt kiezen veel investeerders ervoor om hun geld in te zetten op bedrijven als Coinbase. Een bedrijf met veel potentie, maar ook veel concurrentie. De ontwikkelingen binnen de industrie volgen elkaar in rap tempo op en het is lastig te voorspellen wie er over vijf tot tien jaar de grootste is.

Focus van Tiger Global ligt vooral op groeibedrijven

Terug naar het grote Tiger Global dat nu dus aandelen van Coinbase in hun portfolio heeft. Het investeringsfonds met een geschiedenis van ongeveer twintig jaar staat erom bekend vooral te investeren in bedrijven met veel potentie in de Verenigde Staten, India en China. Over het algemeen stappen ze in relatief vroege investeringsrondes in om enorme klappers te maken indien een bedrijf winstgevend wordt.

Met andere woorden, de strategie van Tiger Global is om vroeg in te stappen in bedrijven met de potentie om een grote markt te domineren. Wat dat betreft is het interessant dat ze crypto nu erkennen als een industrie met veel potentie. Iets waar wij het uiteraard roerend mee eens zijn.

Het afgelopen jaar betaalde de strategie van het populaire Tiger Global zich in ieder geval uit, want het fonds groeide met bijna 9 miljard euro in 2020. Nu hebben ze dus een deel van hun vermogen richting crypto geschoven en dat is op zichzelf alleen maar goed nieuws voor bitcoin en de rest van de industrie.

The post Tiger Global investeert indirect in succes bitcoin met aankoop van 2,6 miljoen aandelen Coinbase appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

BNB Chain to support early projects with new incubation alliance

The announcement comes amid a recent surge in BNB’s price, reaching a new all-time high of $717.48 on June 6.

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo