The Graph prijs stijgt 17%: kunnen de bulls het boven de 1 dollar pushen?

GRT is één van de altcoins die zal opleven, nadat BTC weer boven de 46.000 dollar uit is gekomen

De prijs van The Graph (GRT) heeft een nieuwe wekelijkse piekprijs van 0,95 dollar bereikt, en de bulls strijden er op dit moment voor om nog hoger te scoren. Dit is het resultaat van de prijsstijgingen van Bitcoin en Ethereum, welke een positief effect op de altcoin markt hebben.

De prijs van het indexering protocol token is de afgelopen week met meer dan 36% gestegen en in de afgelopen twee weken zelfs met meer dan 57%. Op het moment van schrijven verandert GRT zo rond de 0,93 dollar van eigenaar.

Kan de prijs van The Graph de komende twee dagen nog verder stijgen en zelfs boven de 1,00 dollar uitkomen? Laten we hier eens kort naar de GRT prijs vanuit een technisch perspectief kijken.

The Graph prijsvooruitzicht

Hoewel GRT/USD in de vroege ochtend iets in prijs gezakt is, waarbij de winstnemingen de opwaartse bewegingen schijnen te beperken, lijken de kopers evenzo de overhand te hebben.

De 4-uurs prijsgrafiek suggereert met haar opwaarts lopende voortschrijdende gemiddelde curven namelijk een sterke basis voor een bullishe continuatie.

De Awesome Oscillator indicator bevestigt dat het momentum bij de bulls ligt, aangezien het histogram binnen de bullishe prijszone blijft toenemen. Als de prijs boven de 0,95 dollargrens uitkomt, dan zou deze ook zomaar naar de 1,00 dollar door kunnen stijgen, waarbij de bulls dan hetzelfde niveau bereiken dat voor het laatst in mei behaald werd. 

GRT/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische plaatje van de GRT/USD suggereert dat een opleving de prijs van het token met maar liefst 33% zou kunnen laten stijgen richting het 1.618 Fibonacci retracementniveau van de swing van 0,97 naar 0,44 dollar. De target ligt hierbij op het 1,31 dollar niveau, met zelfs mogelijke prijsstijgingen naar de 1,40 en 1,50 dollar.

Als de prijs er echter niet in mocht slagen de weerstand van rond de 0,95 dollar te doorbreken, dan ligt haar onmiddellijke ondersteuning in de buurt van de vorige weerstand die in een ondersteuningszone in de buurt van de zone van 0,89 dollar werd omgezet. Onder deze ondersteuning bevinden zich tevens de 20 SMA (0,82 dollar) en de 50 SMA (0,75 dollar). 

GRT/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De dagelijkse prijsgrafiek toont daarnaast ook vier opeenvolgende hogere kaars sluitingen, dit via de vorming van een Three Outside Up kaarsen formatie. Er was deze week een zweem van besluiteloosheid op de markt, maar dat werd al snel positief omgezet naar stijgende prijsbeweging te midden van een gouden kruisformatie.

Het momentum is duidelijk voor de bulls, iets wat uit de Awesome Oscillator indicator blijkt. De bulls kunnen voor het 2.618 Fib retracementniveau (1,85 dollar) gaan als ze boven het 1,31 dollar niveau uit kunnen komen en de komende dagen een opwaarts momentum kunnen behouden.

Als er desondanks een prijsdaling van het huidige prijsniveau plaats mocht vinden, dan liggen de initiële targets van de bears op het 0,5 Fib niveau (0,70 dollar) en het 0,236 Fib niveau (0,57 dollar).

The post The Graph prijs stijgt 17%: kunnen de bulls het boven de 1 dollar pushen? appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo