Tezos schiet met 40% omhoog na lancering van Doja Cat NFT’s

Dat gaat snel! Tezos (XTZ) is in 24 uur met maar liefst 40 procent in waarde gestegen. Dat zie je op de grafiek hieronder. De reden? Rapper Doja Cat lanceert een eigen NFT-lijn op de blockchain van Tezos. 

Een groot bereik

Met 3,4 miljoen volgers op Twitter en nog eens 14,3 miljoen op Instagram heeft de Amerikaanse songwriter, rapper en zangeres Doja Cat een grote invloed op de popcultuur. Doja Cat lanceert nu een niet-inwisselbare token, of ook wel een NFT, op de blockchain van Tezos.

Dat de Tezos koers daar goed op reageert, is een understatement. Gisterenmiddag stond de teller nog op € 3,89. Vandaag op het hoogste punt was XTZ maar liefst € 5,46 waard. Een stijging van meer dan 40 procent!

Wat zijn NFT’s?

Een NFT is een afkorting van non-fungible token, of ook wel een niet-inwisselbare token. Met het kopen van een NFT word je eigenaar van een uniek digitaal object. Dat kan van alles zijn: denk aan kunst, muziek, voetbalkaartjes of zelfs VIP-toegang tot een evenement.

Elke NFT is dus uniek. Dat is wat NFT’s anders maakt dan bijvoorbeeld crypto’s zoals bitcoin. Bitcoin is inwisselbaar: de ene bitcoin is evenveel waard als de andere bitcoin. Bij NFT’s verschilt de waarde per object.

OpenSea is de populairste marktplaats voor deze cryptografisch unieke tokens. Vorige maand bereikte het platform een handelsvolume van omgerekend meer dan 2,5 miljard euro.

Niet op Ethereum, maar op Tezos

De meest populaire projecten zijn gelanceerd op Ethereum, waaronder Loot, CryptoPunks en Bored Apes. Maar de NFT’s van Doja Cat zijn anders. De muzikant heeft gekozen voor de blockchain van Tezos, omdat deze volgens haar beter voor het milieu is. Dat vertelt de artiest in een statement wat ze deelde met de pers:

“Ik weet niet zoveel over NFT’s,” zei ze. “Maar wat ik wel weet is dat ze slecht voor het milieu kunnen zijn en een fortuin kosten. De mijne niet.”

Doja Cat refereert hiermee naar de manier waarop transacties op het Ethereum netwerk worden verwerkt. Ethereum maakt op dit moment nog gebruik van Proof of Work, hetzelfde mechanisme als bij bitcoin. Het verwerken van transacties kost veel computerkracht, en dus ook energie.

Tezos maakt gebruik van Proof of Stake. Via dit systeem kan je transacties verwerken door coins vast te zetten, of te staken. Dit kost minder computerkracht, en is dus beter voor het milieu.

OneOf, de marktplaats waar Doja Cat’s nieuwste NFT-collectie kan worden gekocht, wordt aangedreven door Tezos. De NFT’s kosten 5 tot 100 dollar, en vertegenwoordigen verschillende objecten. Denk aan bijzondere merchandise, premium zitplaatsen en de kans om ‘golden tickets’ te winnen voor een concert.

Alle eigenaars van de NFT’s zullen ook worden uitgenodigd voor een exclusief Discord-kanaal genaamd Planet Doja op maandag 20 september.

Tezos kopen?

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere XTZ, de munt van Tezos. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

The post Tezos schiet met 40% omhoog na lancering van Doja Cat NFT’s appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo