Tether wordt weer aangeklaagd, noemt rechtszaak schaamteloze geldklopperij

Tether wordt opnieuw aangeklaagd, deze keer door eisers Matthew Anderson en Shawn Dolifka bij de United States District Court in New York.

Immoreel en onethisch

Het bedrijf is vooral bekend om de immens populaire stablecoin USDT. Tether wordt beschuldigd van “onwettige en bedrieglijke” praktijken, waarbij de aanklagers beweren dat het bedrijf heeft gelogen over het feit dat zijn stablecoin één-op-één wordt ondersteund door voldoende dollars. Daarnaast claimen ze ook dat veel informatie niet gedeeld is, of voor maar een gedeelte, tijdens routinematige audits:

‘De bovengenoemde oneerlijke en bedrieglijke handelingen en praktijken van gedaagden waren immoreel, onethisch, onderdrukkend en gewetenloos.’

Er is een zogenaamde collectieve rechtszaak aangespannen tegen Tether, deze vertegenwoordigt dus een grotere groep. In de aanklacht staat dat Tether contracten niet heeft gehonoreerd. Eisers stellen dat dit hen recht geeft op ‘compenserende en gevolgschade,’ waarvan het bedrag tijdens het proces zal worden vastgesteld.

De aanklagers beweren dat ze de tokens (USDT) niet zouden hebben gekocht of minder zouden hebben betaald als ze alle geheime informatie over de interne operaties van Tether hadden geweten. Ze zijn nu op zoek naar monetaire en niet-monetaire hulp die wettelijk is toegestaan.

Schaamteloze geldklopperij

Tether heeft al gereageerd op de ‘onzin, copycat’ rechtszaak en zegt dat ze agressief zullen procederen tegen deze aanklachten. Tether noemt deze hele rechtszaak een schaamteloze geldklopperij en wil nog geen satoshi uitgeven aan een eventuele schikking. Een sat is één honderd miljoenste van een bitcoin, de kleinste eenheid.

Met copycat doelen ze op eerdere aangespannen rechtszaken tegen Tether, ze hebben inmiddels door schade en schande genoeg XP verdiend om te kunnen levelen. Een paar voorbeeldigen:

  • In februari betaalden ze nog 18,5 miljoen dollar in een schikking, vanwege vraagtekens bij een lening van 850 miljoen dollar aan Bitfinex. Deze beurs wordt net als Tether beheerd door moederbedrijf iFinex en de geruchten gaan dat Tether een illegale lening verstrekte om de verliezen van Bitfinex weg te poetsen.
  • In oktober betaalde Tether een boete van 41 miljoen dollar aan de Commodity Futures Trading Commission nadat ze door de toezichthouder waren beschuldigd van misleidende verklaringen over de USDT stablecoin.
  • In september behaalde Tether een grote overwinning in een class-action-rechtszaak voor marktmanipulatie ter waarde van een biljoen dollar.

Auditrapport uitbrengen

Elke drie maanden moet Tether een auditrapport delen. Dat is in februari afgesproken met de procureur-generaal van de staat New York, als onderdeel van die schikking van 18,5 miljoen dollar. Als onderdeel van de schikkingsovereenkomst gaven zowel Tether als Bitfinex toe dat ze over de scheef waren gegaan, maar werden ze toch verplicht om de komende twee jaar elke drie maanden rapporten over hun reserves in te dienen.

The post Tether wordt weer aangeklaagd, noemt rechtszaak schaamteloze geldklopperij appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo