Tesla, SpaceX en Elon Musk hebben bitcoin

Elon Musk, de CEO van SpaceX, zei dat het bedrijf bitcoin heeft gekocht tijdens een gesprek op digitale conferentie afgelopen woensdag.

Iedereen heeft bitcoin

‘Ik bezit bitcoin en Tesla bezit bitcoin, SpaceX bezit bitcoin,’ zei Musk. ‘Ik benadruk SpaceX, Tesla en ik bezitten bitcoin, ik bezit ook wat eth en doge, SpaceX en Tesla bezitten alleen bitcoin.’

Dit is de eerste keer dat is bevestigd dat SpaceX, het particuliere bedrijf zelf, bitcoin bezit. Helaas is Musk niet in detail getreden, we weten niet hoeveel en wanneer de bitcoins gekocht of gemined zijn.

Timing en hoeveelheid

Misschien kocht SpaceX de bitcoin rond dezelfde tijd dat Tesla in februari ook kocht. Tesla investeerde toen meteen voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin. Het blijft wat dat betreft speculeren, totdat SpaceX of Musk met meer details komen.

Tijdens het gesprek zei Musk dat hij gelooft in bitcoin, wellicht niet zoals bitcoin er nu voor staat, maar hij staat achter het concept. Daarnaast heeft ook SpaceX te maken met negatieve rente op de bank, waardoor het gunstiger is om geld te investeren in bitcoin, in plaats van het dood te bloeden op de bankrekening.

Inflatie en rente

Hij zei dat het enigszins draaglijk is als je 1% op je spaargeld krijgt terwijl de inflatie 2% is, maar het kapitaal zelf zien dalen is heel wat anders.

Dit was echter in een algemene discussie, hij doelde hiermee niet specifiek op het besluit van SpaceX om bitcoin te houden. De context van die uitspraak over inflatie was dat hij een voorstander is van bitcoin, want zowel hijzelf als SpaceX en Tesla bezitten bitcoin.

‘Weet je, ik pomp misschien, maar ik dump niet’, zei Musk na een paar vragen en speculaties over of Tesla bitcoin heeft verkocht.  Musk gaat dus nog een stapje verder dan alleen niet verkopen: Tesla heeft niet verkocht, maar SpaceX heeft juist gekocht. En dat terwijl Musk juist wil zien dat bitcoin slaagt.

 

The post Tesla, SpaceX en Elon Musk hebben bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo