Terwijl Bitcoin onder $ 40K daalt, heerst er ‘extreme angst’, maar dan stuitert de prijs

Voor het eerst in zes weken is de prijs van Bitcoin onder de $ 40.000 gezakt. Tegen het einde van de dag op 21 september vond de daling plaats. Van bijna $ 47.300 aan het begin van de dag, waren de BTC-prijzen hierbij met 16% gedaald, om een lokaal dieptepunt van $ 39.650 tegen ongeveer 21.00 uur UTC te bereiken. Vergeleken met de lokale hoogtepunten van BTC boven $ 50.000 op 7 september, markeerde de stap een retracement van 25%.

Sinds Bitcoin op 20 juli $ 29.300 bereikte en daarna naar de hoogtepunten van begin september ging, is de terugval echter gekomen nadat Bitcoin meer dan 80% heeft gewonnen. Sindsdien is Bitcoin hersteld om net boven de $ 42.000 te handelen. Op 21 september was Bitcoin niet de enige met een scherpe prijsdaling, want volgens CoinGecko hadden 29 van de top 30 crypto-activa op basis van marktkapitalisatie een 24-uurs daling.

De bearish prijsactie valt samen met het sentiment van ‘extreme angst’ over de markt, volgens de Crypto Fear & Greed Index. Terwijl de statistiek, nog maar een maand geleden, ‘extreme hebzucht’ signaleerde. De dip is door sommige uitgesproken critici van crypto aangegrepen om vernietigende voorspellingen voor de markten te doen. Zoals Mr. Whale, die verkondigde aan zijn 300.000 Twitter-volgers dat de berenmarkt hier is.

Peter Schiff, de beruchte gouden shilling, deed mee en voorspelde dat de groei van altcoins binnenkort de vraag zal overweldigen totdat de crypto-bubbel barst. Bitfinexed gelooft dat de reserves van Tether en de bredere cryptomarkten bedreigd zullen worden door systemische risico van de kredietproblemen van de Chinese vastgoedgigant Evergrande.

Ook in de nasleep van SEC-voorzitter Gary Gensler die stablecoins vergeleek met pokerchips en opriep tot aanscherping van de regulering van de sector, is de prijsdaling gekomen. Als reactie op de marktactie worden echter ijverige dip-aankopen gemeld door veel van Crypto Twitter. Sommige analisten beweren hierbij dat als de prijzen boven de lokale steun blijven, Bitcoin klaar is voor een herstel.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, verscheen op CNBC om aan te bieden dat hij zich niet nerveus zal voelen. Behalve als BTC niet boven $ 40.000 blijft en Ether onder $ 2800 neerstort. Hij voegde eraan toe dat zolang die prijsniveaus standhouden, de markt volgens hem er goed voor staat. Het niveau van ongeveer $ 40.000 wordt niet alleen door Novogratz gezien als een kritieke ondersteuningszone voor BTC.

Zo beweerde de populaire analist William Clemente III hierbij pasgeleden dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin onder de $ 39.000 zal dalen vanwege de liquide voorraad en realtime schaarste. Influencer Lark Davis merkt op, met het oog op het vierde kwartaal dat in het laatste kwartaal van zowel 2013 als 2017 stijgingen van respectievelijk meer dan 300% te zien waren, terwijl eerdere bull-cycli stegen.

Hij speculeerde ook dat de prijzen opnieuw de lucht in gestuurd kunnen worden door de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Het bericht Terwijl Bitcoin onder $ 40K daalt, heerst er ‘extreme angst’, maar dan stuitert de prijs verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo