Technische analyse: wat je kan verwachten van Bitcoin, Cardano en Ethereum

Bitcoin heeft een enorme rally laten zien en zou eigenlijk even een stukje terug moeten voordat een nieuwe rally gestart kan worden. Maar er is geen enkele reden om nog eens een flink stuk te dalen.

Kijk maar eens naar het nieuws van de afgelopen dagen: één van de grootste banken van Australië gaat bitcoin omarmen en een Amerikaanse burgemeester wil zelfs worden uitbetaald in bitcoin… als dit de berichten zijn, waarom zouden de verkopers dan de overhand krijgen?

De kopers en verkopers gaan momenteel dan ook redelijk gelijk op. Dat resulteert in een zijwaarts patroon. En die duurt nu al zo’n 2 weken. We gaan zo naar de grafieken van bitcoin kijken, eerst even Ethereum en Ada.

Ethereum richting 5.000 dollar

Zoals je op de dag-grafiek kan zien weet Ethereum van geen stoppen. De prijs op het moment van schrijven is 4525 dollar (3017 euro). Dat is net onder de all-time-high van gisteren. Op de grafiek is een blauwe band te zien. Deze banden zijn van de indicator ‘Keltner Chanels’ die volatiliteit aangeven. (Niet te verwarren met de Bollinger Bands.) Als de candles zich boven de band bevinden – en dat staan ze- dan is de trend bullish!

Als de Ethereum koers besluit een stapje terug te doen, dan is er op de plek rond de 4240 dollar steun te verwachten, daar zit namelijk een fibonacci-lijn.

Wordt de tendens nog negatiever, dan kunnen we kijken naar de zone rond de 3940 dollar, waar een aantal fibonacci-lijnen en een oude steun/weerstand lijn loopt. De stemming is echter erg positief dus is de kans groot dat er nieuwe hoogtes worden opgezocht; de psychologische 5000 dollar is al erg dichtbij!

Cardano (ADA): een gevecht met driehoeken.

Op Coinmarketcap is deze munt stilletjes teruggeschoven naar de zesde plek. Na het hoogtepunt in september is er namelijk een flinke duikeling gekomen en sindsdien worden de bewegingen steeds korter. Er kwam een enorme driehoek tevoorschijn. Die te zien is op de grafiek waar elke candle voor 4 uur staat.

Langzaam wiegde Ada in slaap totdat ze zich op 27 oktober even omdraaide; hetgeen resulteerde in een flinke daling van 14 procent. Het werd weer rustig en onder de grote driehoek kon een kleinere driehoek getekend worden. De geschiedenis laat zien dat bij een dergelijke driehoek de kans dat de Cardano koers naar beneden gaat even groot is als de kans dat de prijs naar boven gaat. Gisteren werd naar boven uitgebroken en er kwam zo’n ineens 10 procent bij.

Nu wordt het spannend. Er werd weerstand gevonden op een Fibonacci-niveau en op de lijn die eerder als vloer had gediend. De prijs daalde weer. Maar als het nu weer omhoog gaat, en deze niveau’s doorbroken worden, dan kan het zijn dat de slapende reus wakker wordt en een verdere stijging is dan zeker niet uitgesloten.

Over reus gesproken: Bitcoin!

Wat zien we allemaal in de vier-uren grafiek? Binnenin de overheersende trend (aangegeven met een horizontale lichtblauwe balk) is een korte, opwaartse trend te zien (aangegeven met een donkerblauw opwaarts kanaal). Zolang de prijs zich in het licht- of donkerblauw bevindt, is er niets aan de hand.

Als het opwaartse kanaal sterk genoeg blijft, dan kruipt de prijs naar boven en wordt de lichtblauwe kolom verlaten. Er wordt naar boven doorgebroken en er kunnen nieuwe toppen beklommen worden.

Mocht de onderkant van de donkerblauwe opwaartse trend toch doorbroken worden, dan is de volgende stap de onderkant van de lichtblauwe kolom. En daaronder, rond de 57.000 dollar (49.350 euro) ligt de Golden Pocket: een gebied die als sterke vloer kan dienen.

Als laatste is het leuk om nog even helemaal uit te zoomen. In de onderstaande grafiek staat een candle voor één week. Ook is de Bull Market Support Band ingetekend; een band die is opgebouwd uit 2 lijnen die een gemiddelde van de afgelopen 20 en 21 weken aangeven, alleen zijn ze op een iets andere manier berekend.

Deze band heeft al vele malen aangetoond dat het als flinke vloer kan dienen voor de bitcoin koers. Oftewel, de prijs zakt er zomaar niet doorheen. Als dat wél gebeurt, dan is de trend Bearish. In september was het even spannend, het leek er even op dat de prijs verder zou zakken.

Maar in plaats daarvan leek de band wel een trampoline want zoals je kan zien heeft de prijs een flinke sprong gemaakt en staan de candles ver boven de band; dat is een opperbullish signaal.

Hoewel er vandaag iets meer rood op de grafieken te zien is, is groen de kleur die het voor het zeggen heeft. Het zal niet lang duren voordat de mighty bitcoin weer wat laat zien.

The post Technische analyse: wat je kan verwachten van Bitcoin, Cardano en Ethereum appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo