Technische analyse: Ethereum en Cardano (ADA) laten mooie koersformaties zien

Sinds deze week hebben we een nieuwe stagiaire en hij is helemaal fan van altcoins. Daarom zullen we de komende tijd steeds meer analyses delen van andere coins naast bitcoin. Vandaag beginnen we met twee charts van Ethereum en Cardano (ADA). Lees snel verder!

Ethereum ziet bekende driehoek

Ethereum is sinds medio juli bezig met een ongekend harde beweging omhoog. Achteraf bezien was dat een double bottom scenario en de theorie leert dat de koers daarna een vlucht kan nemen.

Bron: Tradingview

Op dit moment bevindt de koers zich in eenzelfde soort driehoek als begin dit jaar. Die herken je hierboven aan de rode stippellijn. Toen Ether eenmaal wist uit te breken uit die driehoek, volgde de koers het patroon van die drie groene pijlen.

Dat scenario kan zich nu weer afspelen want de koers bevindt zich op dit moment midden in eenzelfde soort formatie. Overigens zijn die drie groene pijlen niet willekeurig gekozen. In de technische analyse is dat een veelvoorkomende uitkomst na een uitbraak uit deze driehoeksformatie. Als Ethereum leert van de geschiedenis, dan kan de koers stijgen tot 3088 euro.

Dat is in het verleden een pittig niveau gebleken, het is dus afwachten wat de Ethereum koers dan doet. In een bearish scenario kan dat zorgen voor een daling naar 2368 euro. Maar in een bullish scenario stijgt de koers al stuiterend naar een nieuwe all time high.

Cardano bereikt ene na andere hoogtepunt

Hoe kun je iets over de koers van ADA zeggen als op dit niveau vooral price discovery gaande is? Er is namelijk geen historisch koersverloop op dit niveau. Daarvoor kijken we naar de lessen van Fibonacci. Maar voor we Italiaans gaan spreken, eerst even naar de driehoek die zich aan het vormen is. De onderkant van de driehoek kenmerkt zich door higher lows en de driehoek heet dan ook een ascending triangle.

Net als bij Ethereum hierboven, kan ADA een flinke stijging verwachten als de koers aan de bovenkant van de driehoek uitbreekt. Bij een uitbraak aan de onderkant kan ADA dalen tot 2,05 euro.

Bron: Tradingview

Als ADA aan de bovenkant uitbreekt, dan kan de Cardano koers zich alleen nog beroepen op het werk van Fibonacci. Fibonacci ontdekte rond het jaar 1200 een simpele reeks getallen waaruit ratio’s ontstaan om natuurlijke proporties te beschrijven.

In de reeks van getallen is het volgende getal steeds de optelsom van de vorige twee getallen:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233,….. Uit deze reeks ontstaan ratio’s door een getal te delen door een opvolgend getal in de reeks. De blauwe strepen op de koersgrafiek van ADA vertegenwoordigen die ratio’s. De eerstvolgende ligt op een prijs van 2,75 euro, hier zou de koers kunnen stuiteren. Daarna ligt de weg open voor 3,50 euro.

The post Technische analyse: Ethereum en Cardano (ADA) laten mooie koersformaties zien appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo