Supersize McShib; het grootste ERC-20-bezit onder ETH-whales is Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB) is volgens nieuwe gegevens de grootste ERC-20-tokenholding van de top 1000 Ether (ETH)-whales. WhaleStats heeft gegevens verzameld die uitwijzen dat SHIB 21,68% vertegenwoordigt van het gecombineerde marktaandeel van $ 2,35 miljard. Hierbij werd gekeken naar de op Ethereum gebaseerde tokenposities van de grootste ETH-wallet. In termen van bezit is de native token van Crypto.com, CRO, het tweede hoogste actief die 5,54% vertegenwoordigt tegen $ 603,9 miljoen.

In termen van totale marktkapitalisatie met $ 26,9 miljard is SHIB nu het 11e hoogst gerangschikte crypto-activum, volgens gegevens van CoinGecko. Deze data beweert dat ongeveer 9% van alle SHIB in omloop wordt gehouden door de ETH-whales. Verder is de fervente SHIB-gemeenschap tot het uiterste gegaan om het actief op de lijst te krijgen van crypto-handelsplatforms, zoals Coinbase en Robinhood.

Meer dan 530.000 handtekeningen zijn op het moment van schrijven ontvangen met de petitie van Change.org. De bedoeling hiervan is om de handelsplatforms ervan te overtuigen om SHIB te vermelden. Coinbase Pro nam eind september de stap om SHIB te vermelden. Het idee om SHIB voor betalingen te accepteren en op een beslist fijne manier te ontvangen, kwam van het populair merk van fastfoodgigant McDonald’s.

McDonald’s reageerde op een tweet van ShibArmy1365 waarin de fastfoodgigant vriendelijk werd opgeroepen om SHIB voor betaling te accepteren. “We stellen het op prijs om deze interesse te horen en de betalingservaring voortdurend te evalueren”, was de reactie vanuit McDonald’s. Dit soort vrijblijvende standaardteksten worden vaak gemaakt door zakelijke PR-accounts.

Toch werd de SHIB-gemeenschap er niet door ontmoedigd en werd er zelfs enthousiaster van. Want het bericht ontving, om te beginnen, meer dan 500 retweets, 1.400 likes en talloze memes. ISHIB stemde in met de reactie, “Let’s Call it a McShib!”, terwijl Shib Social reageerde van dat het een gepaste reactie is om de hype op te bouwen. En ze kunnen niet wachten op wat er in het verschiet ligt.

Over de hele linie is de acceptatie van SHIB deze maand toegenomen. Echter, het is niet duidelijk hoe McDonald’s verder zal gaan. Op 11 november onthulde crypto-betalingsbedrijf CoinGate dat het de ondersteuning voor SHIB had geopend. Hierdoor kunnen 500 van zijn handelaren SHIB-betalingen accepteren. ZenGo, de door Samsung ondersteunde digitale wallet-provider, heeft woensdag ook het geliefde hondenmeme-token toegevoegd aan zijn platform.

Solide positie voor SHIB

Rond 11 november begon de recente terugval op de cryptomarkt. Echter, SHIB heeft te leiden gehad onder een minimale hit van 4,1%. Op het moment van schrijven, bedraagt het $ 0,00004854. SHIB is, na op 28 oktober een recordhoogte van $ 0,00008616 te hebben bereikt, met 43,6% gedaald. Toch is de populariteit van het actief, doordat de prijs een neerwaartse trend vertoont, niet afgenomen.

Het officiële SHIB Twitter-account telde op woensdag meer dan 2 miljoen volgers.

Het bericht Supersize McShib; het grootste ERC-20-bezit onder ETH-whales is Shiba Inu verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo