Substack accepteert bitcoin, ook via Lightning Network

Contentplatform Substack accepteert bitcoin betalingen voor abonnementen via het Lightning Network. Schrijvers en podcasters kunnen ervoor kiezen bitcoin te ontvangen, of om deze direct in fiatgeld om te zetten tegen de actuele bitcoin koers. De technische infrastructuur wordt geregeld door OpenNode.

Substack populair bij cryptocurrency-volgers

Veel zogenaamde crypto-influencers zoals Willy Woo, Anthony Pompliano en meer hebben betaalde nieuwsbrieven en analyses die ze delen via Substack. Wat dat betreft past het goed bij het platform om cryptocurrency te accepteren. Het maakt het ook makkelijk voor ons Nederlanders, aangezien je niet met iDEAL kan betalen, en maar weinig landgenoten gebruik maken van een credit card.

Miljoenen transacties per seconde

Op dit moment heeft Substack meer dan 500 duizend betalende abonnees en door OpenNode, kunnen zij nu zowel met normale bitcoin als via het Lightning Network betalen. Het Lightning Network is een laag op de blockchain van bitcoin en zorgt er eigenlijk voor dat de normale blockchain minder belast wordt met transacties.

Transacties op het Lightning Network gebruiken echte bitcoin, maar kunnen meer dan 3.000.000 keer meer transacties per seconde verwerken.

Meer flexibiliteit en vrijheid

De aankondiging werd gedaan door OpenNode, een bitcoin-betalingsprocessor die zijn API heeft geïntegreerd om zowel on-chain- als Lightning-betalingen op het Substack online publicatieplatform mogelijk te maken. ​​Om te beginnen stellen OpenNode en Substack het betalingssysteem beschikbaar voor een selecte groep crypto-gerichte publicaties.

‘Het hebben van deze optie geeft schrijvers meer flexibiliteit en vrijheid, en we kijken ernaar uit om meer te doen in crypto om aan de behoeften van schrijvers te voldoen,’ zegt Nick Inzucchi, productontwerper bij Substack.

‘Onze samenwerking stelt makers van content in het Substack-ecosysteem in staat om bitcoin betalingen te accepteren en inkomsten in bitcoin te behouden of om te zetten in fiatvaluta. Schrijvers en podcasters zijn massaal naar Substack gestroomd om creatieve en financiële vrijheid te herwinnen, en bitcoin is een natuurlijke fit,’ zei João Almeida, mede-oprichter en CTO bij OpenNode.

The post Substack accepteert bitcoin, ook via Lightning Network appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo