Stap over van Litebit op BLOX, zo wordt crypto nog veiliger en eenvoudiger

Cryptobedrijf Litebit kondigde gisteren aan dat ze stoppen. Een schok voor het Nederlandse cryptolandschap, aangezien Litebit een lange staat van dienst heeft. Veel Nederlanders hebben namelijk bij Litebit hun eerste stapjes gezet in crypto. 

Voor iedereen die nog crypto heeft staan bij Litebit, en op zoek is naar een veilig alternatief, maakt BLOX het makkelijk. Heb je een account bij Litebit en daar nog assets staan? Speciaal voor jou hebben wij de gratis BLOX-overstapservice gelanceerd.

In dit artikel leggen wij uit wat jij hier aan hebt, of je nou al wel een account bij BLOX hebt, of (nog) niet. Maar eerst, waarom BLOX?

Stap gratis over op BLOX ➜

BLOX: eenvoudig en veilig

BLOX is ontwikkeld om crypto zo eenvoudig mogelijk te maken. Wij vinden dat jij Bitcoin moet kunnen bezitten, zonder dat je je hoeft te verdiepen in beveiliging, of te vervelen met grafieken. Je koopt crypto en je hebt het. Klaar.

De veiligheid wordt gewaarborgd doordat er maar 1 bankrekening gekoppeld kan worden aan een BLOX-account. Dit betekent dat er alleen geld naar dat specifieke bankrekening gestuurd kan worden vanaf BLOX. Zelfs als je vervelende broertje je inloggegevens heeft afgepakt, kan hij hier niets mee, behalve geld naar jouw bankrekening sturen.

Hoe werkt dit? In BLOX heb je een kluis, en hier kan je geld en crypto naar toe sturen. Als je wil kan je crypto kopen en verkopen binnen de beveiligde omgeving van BLOX. 

Om de veiligheid van je coins te garanderen, blijft al je crypto in je kluis, totdat je ze verkoopt. Dan kan je het geld overmaken naar je bankrekening. Dit is een waterdicht systeem en geen hacker kan hier iets aan doen.  

Van Litebit naar BLOX, hoe werkt dat?

De allereerste stap is natuurlijk om een account te hebben op cryptoplatform BLOX. Heb je nog geen account bij BLOX? Geen zorgen, binnen een minuut heb je een account aangemaakt. 

BLOX is voornamelijk een app voor je iPhone of Android, maar heeft ook een webapplicatie die je op elke computer kan openen. Het verzenden van coins van Litebit naar BLOX kan voor nu alleen als je inlogt de website op je laptop of desktopcomputer.

Om crypto van je Litebit account naar BLOX te verplaatsen, log je in op de BLOX-website op je desktop. Eenmaal ingelogd ga je naar je kluis. Rechtsbovenin staat ‘Crypto storten.’ Kies hiervoor en selecteer de coin die je wil storten. Voor nu wordt alleen Bitcoin ondersteund, maar dit wordt snel uitgebreid naar andere coins. 

Kies het bedrag en selecteer Litebit. Je krijgt een speciale QR-code en een eigen ontvangstadres. Selecteer het walletadres en kopieer deze. Log in op Litebit en verzend je Bitcoin naar dit adres. 

Maak je gebruik van de app van Litebit? Nog makkelijker! Ga naar je Litebit-wallet en kies verzenden. Je krijgt hier de optie om een QR-code te scannen. Nou, dat is toevallig, BLOX liet je net een QR-code zien 😉 Scan de QR-code en de coins worden verzonden van Litebit naar BLOX. 

Bijkomend voordeel is dat je met het scannen van een QR-code geen fouten kan maken met het kopiëren en plakken van het ontvangstadres. Dit maakt de overdracht van je coins naar BLOX nog veiliger.

Stap gratis over op BLOX ➜

Ben je op zoek naar een veilig, Nederlands alternatief voor Litebit? Kies dan voor BLOX.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo