Standard Chartered analisten optimistischer over Ether dan Bitcoin

Een nieuw onderzoeksteam van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde multinationale bank en financiële dienstverlener verwacht dat Bitcoin begin volgend jaar 100.000 dollar zal bereiken

Onderzoekers van Standard Chartered hebben voorspeld dat Bitcoin begin volgend jaar 100.000 dollar zal bereiken met daarbij alsmede de voorspelling dat de munt hierbij Ether in haar kielzog zal meenemen. Het team voegde eraan toe dat ze Bitcoin structureel op 50.000 tot 175.000 dollar waarderen, en dat de structurele waardering voor Ether tussen de 26.000 en 35.000 dollar is.

Een rapport dat afgelopen dinsdag door de analisten gepubliceerd is, suggereert dat Bitcoin, dat de afgelopen dagen zo rond de 50.000 dollar verhandelde, mogelijk tot 175.000 dollar zou kunnen stijgen, waarna Ether alsook de 35.000 dollar zou kunnen bereiken. Volgens Geoff Kendrick van Standard Chartered is de swingfactor om op te letten de halvering die elke vier en een half jaar plaatsvindt.

“Ik denk dat de belangrijkste drijfveer van de hele activaklasse het cyclische karakter van de halveringen is die in het aanbod van Bitcoins plaatsvinden, waarbij elke vier en een half jaar het aantal nieuwe uitgegeven Bitcoins gehalveerd wordt”, merkte hij op.

Kendrick, hoofd van het onderzoeksteam naar valuta’s van opkomende markten en crypto onderzoek bij de bank, schat dat Bitcoin op korte termijn eind dit jaar of begin 2022 100.000 dollar zou kunnen bereiken. Hij voegt eraan toe dat tezamen met deze voorspelde waardering, Ether mogelijk vóór midden volgend jaar tot 15.000 dollar zal stijgen.

Het Standard Chartered team heeft er alle vertrouwen in dat Bitcoin zichzelf als de beste optie voor peer-to-peer transacties in een wereld zonder contant geld zal vestigen. Het onderzoeksteam benadrukte verder het gebrek aan bereik van Bitcoin in use-cases. De analisten melden hierover dat het beperkte Bitcoin gebruik bij peer-to-peer transacties en de toepassing als een waardeopslag, de bruikbaarheid van Ether het toch in staat zou kunnen stellen om beter de rol van een financiële markt te spelen.

“ETH dient meer als een facilitator van een groter softwareplatform dat een verscheidenheid aan gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts host, die gezamenlijk het Ethereum netwerk vormt. Dit biedt mogelijkheden tot een veel bredere reeks van gebruiksscenario’s”, aldus het rapport.

De onderzoekers merkten verder op dat de risico’s bij Ethereum groter zouden zijn, aangezien er verwacht wordt dat de regelgevende inspanningen van de SEC het ergens in de toekomst als een aandeel zullen categoriseren.

“Er is duidelijk een risico voor Ethereum dat de SEC het op een gegeven moment als gelijkwaardig aan aandelen zal beschouwen”, vertelde Kendrick aan klanten.

Standard Chartered heeft al haar pad naar de cryptowereld gevonden en heeft eerder dit jaar haar eigen broker en uitwisseling platform voor digitale activa voor institutionele klanten aangekondigd.

The post Standard Chartered analisten optimistischer over Ether dan Bitcoin appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Binance to shut down BUSD lending by October 25

Crypto exchange Binance will cease borrowing and lending services for its native stablecoin Binance USD (BUSD) by October 25. According to the October 3 announcement, the...

Elon Musk told to dump Satoshi ‘X’ account: crypto community

Members of the crypto community have rallied behind a post on X calling for Elon Musk to remove the profile on the platform that has...

Bitcoin analysts still predict a BTC price crash to $20K

Bitcoin (BTC) hit six-week highs to start October, but some forecasts still see a BTC price return to $20,000. While up around 6% since the start...

How the actor model could enable better blockchain gaming apps

Decentralized applications (DApps), including apps for gaming, have gained traction for their transparency, security and user asset ownership. However, delivering high-quality AAA gaming experiences through...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo