Staatsfonds Verenigde Arabische Emiraten met 243 miljard dollar in beheer wil investeren in cryptocurrency

Khaldoon Al-Mubarak, CEO van staatsbedrijf Mubadala Investment Capital, spreekt zich in een interview met CNBC positief uit over cryptocurrency’s. Sterker nog, hij claimt dat het fonds met 243 miljard dollar in beheer klaar is om te investeren in het cryptocurrency-ecosysteem:

‘Vanuit ons perspectief kijken we naar het ecosysteem rondom cryptocurrency’s. Ik denk dat we in dit ecosysteem kunnen investeren. Dat kan in de blockchain-technologie, het energieverbruik, enzovoorts.’

‘Technologie is echt’

Misschien heb je de naam Khaldoon al-Mubarak al eens voorbij zien komen, hij is namelijk ook de voorzitter van Engelse voetbalclub Manchester City. De CEO van Mubadala Investment Captital ziet zichzelf niet als een crypto-skepticus. Sterker nog, hij zegt dat de technologie ‘echt’ is.

Hij verwijst naar de snelle groei van de totale cryptomarkt van 250 miljard dollar naar 3 biljoen dollar in slechts enkele jaren. In het interview met CNBC:

‘Veel mensen zijn sceptisch. Ik behoor niet tot die categorie. Ik zie dit als echt.’

Niet de eerste investering in crypto

Dit is overigens niet de eerste keer dat de organisatie investeert in het crypto-ecosysteem. In 2019 investeerde Mubadala Investment Capital in MidChains, de eerste gereguleerde cryptobeurs van de Verenigde Arabische Emiraten. Die beurs biedt een vijftal populaire crypto’s aan.

Als het gaat om regelgeving voor cryptocurrency’s in de Verenigde Arabische Emiraten, dan is het land er volgens Khaldoon al-Mubarak nog niet helemaal klaar voor. Hij gelooft dat deze regelgeving op een gegeven moment zal moeten evolueren. Op die manier zal de cryptocurrency kunnen overgaan in “iets nieuws” als beleggingscategorie.

De Verenigde Arabische Emiraten zien bitcoin en cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel. De financiële waakhond van het land heeft in september wel een overeenkomst getekend om crypto trading toe te staan in het World Trade Center van Dubai. In dat opzicht kan je voorzichtig concluderen dat het Arabische land zich begint op te warmen voor cryptocurrency’s.

The post Staatsfonds Verenigde Arabische Emiraten met 243 miljard dollar in beheer wil investeren in cryptocurrency appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo