Solana kan Ethereum inhalen als grootste DeFi platform, aldus Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried is de CEO van cryptobeurs FTX en hij zegt dat Solana het grootste gedecentraliseerde financiële platform kan worden. Hiervoor moet wel Ethereum worden ingehaald.

In gesprek met Kitco News zei Fried dat Solana’s unieke onderliggende technologie voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde financiële protocollen ook zal bijdragen aan de prijsstijging van het token. Oftewel, de koers van Solana vaart bij een goed DeFi-ecosysteem.

Miljoenen transacties helpen

Volgens Fried heeft Solana de mogelijkheid om miljoenen transacties per seconde native te schalen, dit is een enorm voordeel in DeFi.

‘Ja, ik denk dat een van de meest overtuigende onderdelen is dat het de potentie heeft om te schalen naar de plaats waar dingen moeten worden geschaald als blockchain enorm wordt. En het heeft het potentieel om DeFi-applicaties te hosten voor honderden miljoenen tot miljarden mensen bovenop een gigantisch, samen te stellen ecosysteem. Nogmaals, dat wil niet zeggen dat het noodzakelijkerwijs zal gebeuren, maar het zou kunnen gebeuren.’

Schalen voor massale acceptatie

Verder gaf Fried aan dat de crypto-ruimte crashes en bull-runs zal blijven ervaren, maar dat verschillende projecten de cycli waarschijnlijk zullen overleven. Hij zegt dat crypto-protocollen en projecten die lang zullen duren, degenen zijn die kunnen worden geschaald om massale acceptatie mogelijk te maken naarmate de blockchain-technologie zich uitbreidt.

Hij waarschuwde dat cryptocurrency’s die worden aangedreven door een hype het hardst zijn gecrasht, en beleggers moeten uitkijken.

Pas op me memecoins

Fried verklaarde dat beleggers meme-munten met anonieme makers moeten vermijden, vanwege het beoordelen van de houders van het token. Hij wees erop dat munten waarvan meer dan 60% van de voorraad aan een paar individuen is toegewezen, voorzichtig moeten worden benaderd.

‘Ik denk dat over het algemeen de projecten die je het beste ziet overleven, de projecten zijn met een enorme loyale aanhang en de projecten met belangrijke gebruiksscenario’s. Ik denk dat degenen die meer op hype-gedreven leken, vaak het hardst crashten. Maar als je kijkt naar projecten die ofwel veel echte adoptie hebben of potentieel hebben voor veel echte adoptie, dan zijn dat projecten die loyalisten zullen steunen, zelfs tijdens een bearmarkt. En dus denk ik dat je naar blockchains kijkt die een enorme acceptatie zouden kunnen zien. Je kijkt naar verschillende beurzen en andere infrastructuurspelers zullen in de toekomst de sleutel zijn tot deze ruimte.’

Fried verwacht dat de cryptosector de komende vijf jaar waarschijnlijk zal groeien, voornamelijk gedreven door potentiële institutionele investeringen.

The post Solana kan Ethereum inhalen als grootste DeFi platform, aldus Bankman-Fried appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo