SkyBridge Capital koopt CO2 compensaties voor hun Bitcoin holdings

De alternatieve globale investeringsmaatschappij heeft een deal met Moss Earth gesloten, dat het grootste milieuplatform ter wereld beweert te zijn

De in New York gevestigde investeringsmaatschappij SkyBridge Capital is de recentste naam geworden die tot de groeiende lijst van bedrijven toetreedt die naar een ‘groene’ status streven. Het door Anthony Scaramucci geleide bedrijf kondigde gisteren aan dat het de koolstof van zijn Bitcoin holdings wilde compenseren na een samenwerkingsovereenkomst met het milieuplatform MOSS Earth te hebben gesloten.

SkyBridge wil het koolstof volume in de atmosfeer verminderen en maakt gebruik van koolstof compensaties om dit doel te kunnen bereiken. De oprichter van de internationale investeringsmaatschappij prijst de aanpak en beschrijft het als een betrouwbare manier om het Bitcoin netwerk groen te kunnen maken. Hij voorspelde verder dat het Bitcoin minen uiteindelijk op een bepaald moment in de toekomst volledig door hernieuwbare energie aangedreven zal worden.

“We voorspellen dat het Bitcoin minen tegen het einde van het decennium volledig hernieuwbaar zal zijn. In de tussentijd bieden koolstofcompensaties een effectieve manier om het Bitcoin netwerk groener te maken en de acceptatie van op ESG gerichte investeerders te vergemakkelijken.”

MOSS Earth faciliteerde de verstrekking van de CO2 credits aan de beleggingsonderneming door hiervoor het aantal benodigde credits uit te rekenen. Vervolgens werden deze koolstof krediet tokens via MOSS van andere projecten verkregen die als doel hebben om de koolstof in de atmosfeer te verlagen. SkyBridge verminderde de hoeveelheid koolstof in de atmosfeer met ongeveer 38.436 ton na het kopen en verwijderen van een gelijk aantal tokens.

CO2 compensatie is een populaire benadering geworden, aangezien het bedrijven in staat stelt om hun ecologische voetafdruk gemakkelijk te verkleinen. De samenwerking tussen de twee bedrijven werd door One River mogelijk gemaakt, een ander crypto-investeringsplatform dat erop gebrand is zijn ecologische voetafdruk te compenseren.

Luis Adaime, de CEO van MOSS, prees SkyBridge en legde uit dat het bedrijf een precedent voor andere bedrijven had geschapen. Adaime verklaarde verder dat dit één van de grootste deals was en hoopt dat het het gebruik van hernieuwbare energie bij het Bitcoin minen zal bevorderen.

“Het initiatief van SkyBridge om de uitstoot van broeikasgassen te compenseren die door Bitcoin veroorzaakt wordt die door zijn fondsen wordt vastgehouden, is […] een voorbeeld dat door de investeringsgemeenschap gevolgd moet worden.”

Door deze actie te voltooien, heeft SkyBridge de Bitcoin in zijn fondsen nu groen gemaakt.

The post SkyBridge Capital koopt CO2 compensaties voor hun Bitcoin holdings appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo