Sinds januari is de totale marktkapitalisatie van openbare crypto-aandelen verviervoudigd

Dit jaar is de gecombineerde marktkapitalisatie van beursgenoteerde cryptobedrijven ruwweg verviervoudigd. Het aantal openbare digitale activabedrijven is tegelijkertijd in dezelfde periode met 28% gestegen. Openbare “cryptocurrency pure play-bedrijven” waren aan het begin van het jaar ongeveer $ 25 miljard waard, naar schatting volgens een nieuw rapport van CoinShares.

Mijnbouwbedrijven en financiële dienstverleners vertegenwoordigden hierbij het leeuwendeel van de waarde. Dit jaar zijn 16 digitale activabedrijven openbaar geworden volgens het rapport.  Het aantal openbare cryptobedrijven is zo toegenomen tot 57 openbare bedrijven. Daarom is de gecombineerde kapitalisatie van deze bedrijven omhooggeschoten tot bijna $ 100 miljard.

De grootste instroom van openbare cryptobedrijven uit elk kalenderjaar werd dit jaar bereikt, daarna volgt 2018 met 14. In respectievelijk 2014, 2016 en 2017 gingen alleen maar drie bedrijven naar de beurs. De beursintroductie (IPO) van april van de toonaangevende in de VS gevestigde gecentraliseerde beurs Coinbase werd benadrukte in het rapport. Het aanbod werd hierbij beschreven als de eerste echte large-cap pure play in deze sector.

De kapitalisatie van openbare digitale activabedrijven steeg te midden van de beursgang van Coinbase in april naar een recordhoogte van bijna $ 120 miljard. Daarentegen bedroeg de gecombineerde marktkapitalisatie van de sector begin 2020 minder dan $ 3 miljard. 62% van de gecombineerde kapitalisatie van de sector op ongeveer $ 59 miljard wordt nu vertegenwoordigd door de 15 openbare cryptobeurzen.

Daarna volgen 19 financiële dienstverleners met bijna $ 20 miljard en 20 mijnbouwbedrijven met $ 10 miljard. Met gemiddeld 121% hebben openbare mijnbouwbedrijven de sterkste year-to-date (YTD) winst geboekt. Crypto financiële dienstverleners volgen hierna met 105% en uitwisselingen met slechts 34%. Met een gemiddelde stijging van ongeveer 140% hebben de cryptobedrijven, die in 2016 naar de beurs gingen, dit jaar de grootste koerswinsten behaald.

Op de tweede plaats staat daarna het cohort van 2018 met gemiddeld 115% voor YTD-winsten. Vervolgens staat 2017 op plek nummer drie met ongeveer 110% en 2019 met 95%. Nu zijn de bedrijven van 2020 gemiddeld met slechts 19% gestegen, waarbij het rapport beweert dat de meeste van deze bedrijven al tegen hogere waarderingen werden verhandeld.

De gemiddelde kapitalisatie van openbare cryptobedrijven dit jaar dramatisch is gestegen van $ 1,1 miljard in 2019 en 2020 naar $ 3,8 miljard, merkt CoinShares ook op. Ook is de liquiditeit van openbare crypto-aandelen dit jaar aanzienlijk toegenomen. De meeste aandelen vertegenwoordigden hierbij tot eind 2020 een dagelijks volume van minder dan $ 500.000.

Van de 23 beursgenoteerde cryptobedrijven werden slechts twee aan het einde van 2019 als liquide beschouwd. Toch steeg het cijfer naar 20 van de 41 in december 2020 en 48 van de 57 in juli 2021.

Het bericht Sinds januari is de totale marktkapitalisatie van openbare crypto-aandelen verviervoudigd verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo