Shiba Inu populairder dan Bitcoin, Ethereum en Dogecoin op CoinMarketCap

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent terugkijken op een mooi 2021 voor cryptocurrency. Begin 2021 was de totale cryptomarkt 621 miljard en inmiddels is dat 2.151 miljard. Dit komt grotendeels door de opkomst van de welbekende hondencoins. Er zijn weinig crypto’s die dit jaar zo hard zijn gegroeid als Shiba Inu.

48 miljoen procent

De munt is gegroeid tot een van de grootste cryptocurrency’s wat betreft marktkapitalisatie. Shiba Inu staat op de 13e plek en is sinds begin 2021 met 48 miljoen procent gestegen. Dat is geen fout, maar echt zo.

Bron: CoinCodex

Inmiddels zijn er meer dan één miljoen shiba-bezitters.

Shiba Inu haalt bitcoin in

CoinMarketCap heeft bekend gemaakt welke munten het meest bekeken zijn in 2021. In de top 5 staan een paar oude bekenden, maar het lijkt er op of de FOMO echt heeft toegeslagen op de hondencoins.

Shiba Inu is het meest bekeken op CMC. Vlak daarachter volgt bitcoin op 2. Op plek 3 vinden we weer een hondenmuntje, Dogecoin houdt de wacht.

Smart contracts-netwerk Cardano staat op de 4e plaats. De bijbehorende munt ADA heeft ook een geweldig 2021 gekend met een stijging van 750 procent, dus deze verschijning was geen verrassing. Schokkend genoeg staat Ethereum 5e op dezelfde lijst. Gezien het feit dat de cryptocurrency de op één na grootste is qua marktkapitalisatie en een van de meest populaire projecten is, was het niet gek geweest als je had verwacht dat ETH hoger zou staan.

Wat brengt 2022?

Wie had begin 2021 kunnen verwachten dat niet bitcoin, of een andere munt, maar crypto’s met hondenkoppen zouden domineren? Je kan hier ontzettend cynisch van worden, maar als schattige hondjes ervoor zorgen dat meer mensen in aanraking komen met crypto, dan is dat een goed teken.

Dogecoin heeft geprofiteerd van mensen zoals Elon Musk die de digitale munt de hemel in prees. Het is de vraag of Shiba Inu ook zo hard had kunnen groeien zonder de stijging van Dogecoin. Het wordt een interessant 2022, blijven deze coins elkaar bevechten? Of is er ruimte voor een andere hype?

The post Shiba Inu populairder dan Bitcoin, Ethereum en Dogecoin op CoinMarketCap appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo