Shiba Inu populairder dan Bitcoin, Ethereum en Dogecoin op CoinMarketCap

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent terugkijken op een mooi 2021 voor cryptocurrency. Begin 2021 was de totale cryptomarkt 621 miljard en inmiddels is dat 2.151 miljard. Dit komt grotendeels door de opkomst van de welbekende hondencoins. Er zijn weinig crypto’s die dit jaar zo hard zijn gegroeid als Shiba Inu.

48 miljoen procent

De munt is gegroeid tot een van de grootste cryptocurrency’s wat betreft marktkapitalisatie. Shiba Inu staat op de 13e plek en is sinds begin 2021 met 48 miljoen procent gestegen. Dat is geen fout, maar echt zo.

Bron: CoinCodex

Inmiddels zijn er meer dan één miljoen shiba-bezitters.

Shiba Inu haalt bitcoin in

CoinMarketCap heeft bekend gemaakt welke munten het meest bekeken zijn in 2021. In de top 5 staan een paar oude bekenden, maar het lijkt er op of de FOMO echt heeft toegeslagen op de hondencoins.

Shiba Inu is het meest bekeken op CMC. Vlak daarachter volgt bitcoin op 2. Op plek 3 vinden we weer een hondenmuntje, Dogecoin houdt de wacht.

Smart contracts-netwerk Cardano staat op de 4e plaats. De bijbehorende munt ADA heeft ook een geweldig 2021 gekend met een stijging van 750 procent, dus deze verschijning was geen verrassing. Schokkend genoeg staat Ethereum 5e op dezelfde lijst. Gezien het feit dat de cryptocurrency de op één na grootste is qua marktkapitalisatie en een van de meest populaire projecten is, was het niet gek geweest als je had verwacht dat ETH hoger zou staan.

Wat brengt 2022?

Wie had begin 2021 kunnen verwachten dat niet bitcoin, of een andere munt, maar crypto’s met hondenkoppen zouden domineren? Je kan hier ontzettend cynisch van worden, maar als schattige hondjes ervoor zorgen dat meer mensen in aanraking komen met crypto, dan is dat een goed teken.

Dogecoin heeft geprofiteerd van mensen zoals Elon Musk die de digitale munt de hemel in prees. Het is de vraag of Shiba Inu ook zo hard had kunnen groeien zonder de stijging van Dogecoin. Het wordt een interessant 2022, blijven deze coins elkaar bevechten? Of is er ruimte voor een andere hype?

The post Shiba Inu populairder dan Bitcoin, Ethereum en Dogecoin op CoinMarketCap appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo