SEC vraagt om feedback voor omzetten Bitcoin fonds van Grayscale in ETF

De afgelopen weken zijn er in Amerika drie producten voor institutionele investeerders op de markt gekomen, waarmee ze kunnen speculeren op de prijs van futures op bitcoin. Dit zijn afgeleide producten van afgeleide producten van bitcoin.

Een goede ontwikkeling, maar wel wat omslachtig. Daarom kijkt de crypto-wereld reikhalzend uit naar wat Grayscale gaat doen. Zij hebben een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om een ETF op basis van echte bitcoin te mogen aanbieden.

Fonds omzetten in ETF

Grayscale staat bekend om het Grayscale Bitcoin Fund (GBTC), op dit moment zit hier voor 40 miljard dollar aan bitcoin in. Dit fonds willen ze omzetten in een spot bitcoin exchange-traded fund. De SEC heeft maandag een bericht gepubliceerd waarin om commentaar wordt gevraagd op de voorgestelde wijziging die is ingediend door NYSE Arca.

Van uitstel komt… uitstel

NYSE Arca diende op 19 oktober een aanvraag in om de geconverteerde GBTC ETF op de lijst te zetten, waarmee het aftellen kan beginnen. De SEC moet namelijk voor een bepaalde tijd een beslissing nemen, dit zou in theorie al op 24 december kunnen zijn. Maar dat is de meest optimistische datum, de SEC heeft er een handje van om bitcoin-aanvragen zo vaak mogelijk uit te stellen.

Over het bericht van de SEC, zij vragen dus om feedback op het voorstel. Het bureau heeft deze aanpak eerder gevolgd, laatst nog bij de aanvraag van VanEck. De Commissie heeft een uitspraak op het voorstel van VanEck uitgesteld, inclusief een bericht waarin in juni van dit jaar om commentaar wordt gevraagd. Toch is VanEck het verst in de aanvraagcyclus en moet de SEC op 14 november tot een definitief besluit komen.

Wanneer altcoins

Grayscale deelde in februari al hun plannen om het fonds om te zetten in een ETF. Het bedrijf heeft ook gezegd dat het van plan is al zijn producten in de loop van de tijd om te zetten. Hieronder zie je welke crypto’s ze allemaal in beheer hebben in hun fondsen. Het plan is om dus van elk fonds een ETF te maken.

Eerder schreven wij dit artikel over de haalbaarheid van deze aanvraag.

The post SEC vraagt om feedback voor omzetten Bitcoin fonds van Grayscale in ETF appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo