SEC vraagt om feedback voor omzetten Bitcoin fonds van Grayscale in ETF

De afgelopen weken zijn er in Amerika drie producten voor institutionele investeerders op de markt gekomen, waarmee ze kunnen speculeren op de prijs van futures op bitcoin. Dit zijn afgeleide producten van afgeleide producten van bitcoin.

Een goede ontwikkeling, maar wel wat omslachtig. Daarom kijkt de crypto-wereld reikhalzend uit naar wat Grayscale gaat doen. Zij hebben een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om een ETF op basis van echte bitcoin te mogen aanbieden.

Fonds omzetten in ETF

Grayscale staat bekend om het Grayscale Bitcoin Fund (GBTC), op dit moment zit hier voor 40 miljard dollar aan bitcoin in. Dit fonds willen ze omzetten in een spot bitcoin exchange-traded fund. De SEC heeft maandag een bericht gepubliceerd waarin om commentaar wordt gevraagd op de voorgestelde wijziging die is ingediend door NYSE Arca.

Van uitstel komt… uitstel

NYSE Arca diende op 19 oktober een aanvraag in om de geconverteerde GBTC ETF op de lijst te zetten, waarmee het aftellen kan beginnen. De SEC moet namelijk voor een bepaalde tijd een beslissing nemen, dit zou in theorie al op 24 december kunnen zijn. Maar dat is de meest optimistische datum, de SEC heeft er een handje van om bitcoin-aanvragen zo vaak mogelijk uit te stellen.

Over het bericht van de SEC, zij vragen dus om feedback op het voorstel. Het bureau heeft deze aanpak eerder gevolgd, laatst nog bij de aanvraag van VanEck. De Commissie heeft een uitspraak op het voorstel van VanEck uitgesteld, inclusief een bericht waarin in juni van dit jaar om commentaar wordt gevraagd. Toch is VanEck het verst in de aanvraagcyclus en moet de SEC op 14 november tot een definitief besluit komen.

Wanneer altcoins

Grayscale deelde in februari al hun plannen om het fonds om te zetten in een ETF. Het bedrijf heeft ook gezegd dat het van plan is al zijn producten in de loop van de tijd om te zetten. Hieronder zie je welke crypto’s ze allemaal in beheer hebben in hun fondsen. Het plan is om dus van elk fonds een ETF te maken.

Eerder schreven wij dit artikel over de haalbaarheid van deze aanvraag.

The post SEC vraagt om feedback voor omzetten Bitcoin fonds van Grayscale in ETF appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo