Scoor je spijkerbroek bij de Score met Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Een primeur in de Nederlandse mode-wereld: sinds maandag 11 oktober kan je betalen met bitcoin en andere crypto’s bij de Score in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Het gaat om een pilot-traject, vertelt CEO Frank Huisman van de Score Group in een interview met de Ondernemer.

Testen in één winkel

In eerste instantie is het dus enkel mogelijk om in Leidschendam met crypto’s te betalen. Naast bitcoin kan je met bitcoin cash, ethereum, litecoin, dai en USD Coin betalen.

Betalen gaat via een smartphone van de winkel. Volgens Huisman maakt Score gebruik van de cryptobeurs Coinbase om de betaling te verwerken. Door middel van een integratie met het kassasysteem kan je op het bonnetje het bedrag in euro’s vinden.

Score bewaart zelf geen bitcoins volgens CEO Huisman: “Binnen een dag staat de waarde van de transactie op het moment dat deze plaatsvond, in euro’s op onze gewone bankrekening.”

Vraag naar crypto

Huisman ziet een stijgende vraag naar betalen met cryptocurrency: “Wij wisten dat er vooral onder veel mannen tussen 15 en 70 jaar een behoefte ontstond om met cryptovaluta aankopen te kunnen doen. Inmiddels zijn volgens onderzoek door MarktSelect al 700.000 Nederlandse mannen actief in de cryptowereld.”

De CEO van Score sluit niet uit dat klanten in de toekomst in meer winkels met cryptocurrency kunnen betalen: “Door deze pilot gaan wij veel leren. Mogelijk kunnen klanten in de toekomst in al onze shops, en later mogelijk ook online, met cryptogeld betalen.”

Pizza’s met crypto’s

Score is overigens niet de enige Nederlandse partij waar je met bitcoin kan betalen. Zo accepteert Thuisbezorgd al sinds 2013 bitcoin. Volgens het AD betaalde de eerste bitcoin-klant van het bezorgbedrijf ongeveer 0,079 bitcoin voor een portie bitterballen en kipnuggets. Die bitcoins zijn nu ruim 3.900 euro waard!

Zo zie je, door de koersschommelingen van bitcoin kan een simpele aankoop jaren later veel meer waard zijn. Toch is betalen met cryptocurrency een leuk experiment om te ontdekken hoe simpel het is. Heb je een mobiele wallet? Dan hoef je enkel een QR-code te scannen om te betalen. Binnen enkele seconde wordt de transactie afgerond, en dat zonder tussenkomst van een bank.

The post Scoor je spijkerbroek bij de Score met Bitcoin, Ethereum en Litecoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo