Saxo Bank voorspelt dat NFT-muziekplatforms in 2022 Spotify zullen ontwrichten

Populaire muziekstreamingservices, zoals Spotify, verminderen veel van de inkomsten van muzikanten. Saxo Bank voorspelde dat nieuwe technologieën zoals non-fungible tokens (NFT) artiesten waarschijnlijk daarom zullen helpen hun deel terug te krijgen. Muziekmakers zullen profiteren van op NFT gebaseerde streamingplatforms, volgens een van de “Outrageous Predictions 2022: Revolution” van Saxo Bank.

De reden is dat ze het mogelijk maken om muziek rechtstreeks naar luisteraars te distribueren zonder dat gecentraliseerde tussenpersonen een vergoeding vragen. Analist van cryptovaluta bij Saxo Bank, Mads Eberhardt, voerde aan dat mainstream muziekstreamingplatforms zoals Spotify en Apple Music flink moeten bezuinigen. Dit maakt zo’n 75% of meer uit van de totale omzet, samen met het deel dat aan labels wordt betaald.

Eberhardt verklaarde dat deze modellen de vergoedingen van individuele abonnees niet leiden naar de daadwerkelijke muziek waar een individuele abonnee naar luistert. In de volgende stap voor de technologie voor contentgenerators in de muziekindustrie zou de use case voor NFT’s bijzonder overtuigend kunnen zijn, voegde hij eraan toe. Omdat muzikanten zich oneerlijk behandeld voelen door de modellen voor het delen van inkomsten van de huidige streamingplatforms zoals Spotify en Apple Music, legde Eberhardt verder uit.

Op NFT gebaseerde muziekstreamingprojecten starten waarschijnlijk in 2022, merkte de analist op. Hierbij horen ook de initiatieven zoals Audius, een blockchain-muziekplatform ondersteund door Katy Perry, The Chainsmokers en Jason Derulo. Het Audius-platform is een gedecentraliseerd protocol voor het delen en streamen van muziek en is gebaseerd op blockchaintechnologie. Het is gemaakt voor het tegengaan van tussenpersonen uit de muziekindustrie en om fans rechtstreeks met makers te laten communiceren.

Volgens Saxo Bank staat hiertegenover dat de toekomst van traditionele streamingplatforms zoals Spotify er somber uitziet. Zo zouden Spotify-aandelen in 2022 met 33% dalen, voorspelde het bedrijf. Volgens gegevens van TradingView is SPOT in 2021 gedaald, begon het jaar rond $ 300 en daalde in augustus tot slechts $ 204. SPOT wordt, op het moment van schrijven, verhandeld op $ 226.

De inkomsten van Spotify zijn in de loop van de tijd, intussen, gestaag gegroeid. Dit wijst op veel potentieel voor op NFT gebaseerde muziekplatforms om te ontwrichten. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 7,85 miljard euro ($ 9,5 miljard), volgens de officiële financiële resultaten van Spotify voor 2020. Dit is een stijging van 16% vergeleken met 2019. In 2021 bleven de financiële resultaten van Spotify groeien.

Hierbij steeg het totale aantal maandelijks actieve gebruikers, met 19% op jaarbasis, tot 381 miljoen in Q3 2021. Spotify besteedt aandacht aan de cryptocurrency-industrie, zoals eerder gemeld, op zoek naar talent eind 2020 met een crypto-achtergrond. Verder is het bedrijf is zich ook goed bewust van de opkomst van NFT’s, want woensdag noemde het NFT’s in zijn Spotify Wrapped 2021 samengesteld voor gebruikers.

Het bericht Saxo Bank voorspelt dat NFT-muziekplatforms in 2022 Spotify zullen ontwrichten verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo