Santiment: Altcoins zitten in een fantastische positie om te stijgen

Het on-chain analyseplatform Santiment is op dit moment extreem bullish over altcoins. Volgens de analisten van het platform zijn de kleinere munten van de markt klaar om te stijgen, nadat ze een behoorlijk lange correctie achter de rug hebben. In een nieuwe analyse spreekt Santiment zelfs van een “historische positie” voor altcoins.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Moeten we nu altcoins kopen?

Als je het aan de analisten van Santiment vraagt, zou het antwoord op die vraag een volmondig “ja” zijn. “Dit kan een goed moment zijn om te kopen, omdat er steeds meer angst in de markt sluipt door alle correcties”, aldus de analisten van Santiment.

In de bovenstaande grafiek zien we de Market Value to Realized Value (MVRV) indicator, die Santiment gebruikt om te bepalen of de markt ondergewaardeerd is. Zoals je kunt zien geven veel munten momenteel een groene of lichtgroene score, wat betekent dat ze volgens het model van Santiment goedkoop zijn.

Opvallend is dat Santiment verwacht dat handelaren Dogecoin (DOGE) steeds meer naast zich neerleggen om te kiezen voor munten die zich sterk wisten te houden gedurende de periode van negatieve volatiliteit.

Ook Bitcoin doet het goed

Hoewel we dat niet terugzien in de Bitcoin koers, doet de grootste munt van de markt het volgens Santiment goed op één specifieke indicator. Het aantal wallets met een balans die groter is dan nul Bitcoin is volgens de data van Santiment behoorlijk toegenomen de afgelopen maanden.

Meer wallets is in principe een goed signaal, omdat dit mogelijk betekent dat meer mensen de digitale munt adopteren als hun primaire spaarmiddel. Al moeten we de data van de blockchain natuurlijk ook niet heilig verklaren, omdat veel handel plaatsvindt op de beurzen en daar kunnen we de data niet van inzien.

All Dutch and English crypto news!

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo