Sancties voor crypto-uitwisseling vanwege links naar ransomware aanvallen

De sancties zijn onderdeel van de strijd van de Amerikaanse regering tegen een piek in criminele activiteiten die op grote bedrijven gericht zijn

Reuters meldde dat de Verenigde Staten tot sancties tegen de crypto-uitwisseling SUEX is overgegaan, dit vanwege wat volgens de autoriteiten talrijke gevallen van transacties zijn die met ransomware aanvallers verband houden.

Deze actie tegen de crypto-uitwisseling komt slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse regering had aangekondigd dat het zich op cryptoplatforms zal richten die aanvallers faciliteren.

Volgens de Wall Street Journal heeft de Biden regering deze sancties ingediend als een manier om het mogelijke gebruik van crypto’s bij de verwerking van ransomware eisen van hackers te bestrijden.

Bij één zo’n aanval werd de oliedistributie tussen de Amerikaanse steden verstoord nadat de aanvallers systemen bij Colonial Pipeline hadden gecompromitteerd. Het ministerie van Justitie nam later meer dan 2,3 miljoen dollar aan crypto in beslag die als losgeld aan de Darkside groep was betaald.

Slachtoffers van ransomware aanvallen betaalden in 2020 naar verluidt meer dan 400 miljoen dollar aan hun aanvallers, waarbij dat bedrag verviervoudigd is ten opzichte van het bedrag dat in 2019 geregistreerd werd.

Meer dan 40% van de transacties ‘onwettig’

SUEX heeft naar verluidt acht keer ransomware gerelateerde transacties gefaciliteerd, merkte het Amerikaanse ministerie van Financiën op.

De Amerikaanse functionarissen meldden afgelopen dinsdag dat uit onderzoek is gebleken dat meer dan 40% van de SUEX transacties met illegale activiteiten verband houdt. Het ministerie van Financiën bekritiseerde de uitwisseling voor het helpen van slechteriken ‘voor [hun] eigen onwettige winst’.

Door de in Tsjechië gevestigde SUEX sancties op te leggen, heeft de Verenigde Staten de toegang tot de activa en eigendommen van de uitwisseling effectief in het land bevroren. Deze actie betekent alsmede dat het platform nu voor gebruikers in de Verenigde Staten geblokkeerd is.

The post Sancties voor crypto-uitwisseling vanwege links naar ransomware aanvallen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo