Sancties voor crypto-uitwisseling vanwege links naar ransomware aanvallen

De sancties zijn onderdeel van de strijd van de Amerikaanse regering tegen een piek in criminele activiteiten die op grote bedrijven gericht zijn

Reuters meldde dat de Verenigde Staten tot sancties tegen de crypto-uitwisseling SUEX is overgegaan, dit vanwege wat volgens de autoriteiten talrijke gevallen van transacties zijn die met ransomware aanvallers verband houden.

Deze actie tegen de crypto-uitwisseling komt slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse regering had aangekondigd dat het zich op cryptoplatforms zal richten die aanvallers faciliteren.

Volgens de Wall Street Journal heeft de Biden regering deze sancties ingediend als een manier om het mogelijke gebruik van crypto’s bij de verwerking van ransomware eisen van hackers te bestrijden.

Bij één zo’n aanval werd de oliedistributie tussen de Amerikaanse steden verstoord nadat de aanvallers systemen bij Colonial Pipeline hadden gecompromitteerd. Het ministerie van Justitie nam later meer dan 2,3 miljoen dollar aan crypto in beslag die als losgeld aan de Darkside groep was betaald.

Slachtoffers van ransomware aanvallen betaalden in 2020 naar verluidt meer dan 400 miljoen dollar aan hun aanvallers, waarbij dat bedrag verviervoudigd is ten opzichte van het bedrag dat in 2019 geregistreerd werd.

Meer dan 40% van de transacties ‘onwettig’

SUEX heeft naar verluidt acht keer ransomware gerelateerde transacties gefaciliteerd, merkte het Amerikaanse ministerie van Financiën op.

De Amerikaanse functionarissen meldden afgelopen dinsdag dat uit onderzoek is gebleken dat meer dan 40% van de SUEX transacties met illegale activiteiten verband houdt. Het ministerie van Financiën bekritiseerde de uitwisseling voor het helpen van slechteriken ‘voor [hun] eigen onwettige winst’.

Door de in Tsjechië gevestigde SUEX sancties op te leggen, heeft de Verenigde Staten de toegang tot de activa en eigendommen van de uitwisseling effectief in het land bevroren. Deze actie betekent alsmede dat het platform nu voor gebruikers in de Verenigde Staten geblokkeerd is.

The post Sancties voor crypto-uitwisseling vanwege links naar ransomware aanvallen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo