Samsung lanceert Bitcoin ETF op exchange Hong Kong en wil meer

De aandelenbeurs van Hong Kong is de enige beurs in Azië die ETF’s op basis van futures op Bitcoin aanbiedt. Als het aan het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung ligt, komen daar snel exchange traded funds op basis van normale Bitcoin bij.

Samsung Asset Management heeft vandaag een Bitcoin ETF op basis van futures gelanceerd en zegt dat het de lancering van een spot Bitcoin ETF overweegt, als het beleid van Hong Kong dit toestaat.

Wat is een Bitcoin ETF

De afkorting ETF staat voor exchange traded fund. Dit zijn beleggingsproducten die het eenvoudig maken voor beleggers om in bepaalde assets of mandjes van assets te investeren. Je kunt bijvoorbeeld een stukjes ETF kopen waar alle bedrijven van de Amerikaanse Nasdaq 100 of S&P 500 inzitten. 

De beurs van Hong Kong biedt ETF’s aan op basis van futures op Bitcoin. Futures zijn posities waarmee je gokt op een hogere of lagere Bitcoin koers in de toekomst. Een future is dus een afgeleid product van Bitcoin, en een ETF bundelt een boel futures en staat nog een stap verder af van een echte Bitcoin.

Echte Bitcoins afhankelijk van beleid

Samsung heeft het over de lancering van een spot Bitcoin ETF. Spot verwijst naar de normale waarde van Bitcoin, en geen afgeleide hiervan. Dit betekent dat het fonds dat deze ETF zal aanbieden, echte Bitcoins zal moeten inslaan.

In een interview met Bloomberg van 13 januari, zei Sam Park, CEO van Samsung Asset Management in Hong Kong dat het afhangt van hoe het beleid zal worden ontwikkeld. Hij voegt hieraan toe dat de bestuurders van Hong Kong geïnteresseerd zijn om van de stad een cryptohub te maken.

In datzelfde artikel zegt Rebecca Sin, analist bij Bloomberg Intelligence, dat ‘Hong Kong goed gepositioneerd is om de cryptogateway van Azië te worden,’ en verwacht dat spotproducten van Bitcoin en Ether (ETH) daar tegen het einde van het jaar zullen worden toegelaten.

Bitcoin ETF al 4% gestegen

Samsung heeft vandaag zijn Bitcoin futures ETF op de Hong Kong Exchanges and Clearing Market gelanceerd. De beurs is momenteel de enige in Azië is die de handel in Bitcoin futures ETF’s ondersteunt. Op het moment van publicatie heeft de ETF al een prijsstijging van 4,04% geregistreerd.

ETF’s in Hong Kong

Het overzicht hierboven laat zien dat de ETF van Samsung op de 6e plek staat van hardste stijgers vandaag.

De exchange traded fund volgt de spotprijs van Bitcoin door te beleggen in Bitcoin-futuresproducten die zijn genoteerd op de Chicago Mercantile Exchange. De ETF zal voornamelijk beleggen in de CME Bitcoin Futures, met enkele investeringen in de CME Micro-Bitcoin Futures.

Reputatie Samsung goed voor Bitcoin

Park Seong-jin, hoofd van Samsung Asset Management Hong Kong, merkte op:

‘Hong Kong is de enige markt in Azië waar Bitcoin futures ETF’s worden genoteerd en verhandeld op de institutionele markt. Het zal een nieuwe optie zijn voor investeerders die geïnteresseerd zijn in Bitcoin als een concurrerend product in risicomanagement.’

Met de reputatie van Samsung zou de ETF een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een manier om in Bitcoin te investeren zonder hun eigen private keys te hoeven beheren.

All Dutch and English crypto news!

SEC once again rejects ARK 21Shares Bitcoin ETF listing

The SEC has once again rejected a proposal to list the ARK 21 Shares Bitcoin ETF on equities exchange Cboe BZX, according to Jan. 26...

Moody’s to build scoring system for stablecoins: Report

Credit rating firm Moody's is allegedly developing a scoring system for stablecoins, with analysis for up to 20 digital assets, Bloomberg reported on Jan. 26 citing unnamed...

ISDA releases standard definitions for digital asset derivatives

The International Swaps and Derivatives Association (ISDA) is working on two papers to address fundamental legal risks in the crypto markets, such as the insolvency...

Here’s why Bitcoin price could correct after the US government resolves the debt limit impasse

For much of 2022, the crypto market focused on the U.S. Federal Reserve's actions. The central bank created a bearish environment for risk-on assets like...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo