SafeMoon prijsanalyse: bearishe vooruitzichten dankzij laag handelsvolume

De bulls moeten boven het 20-daags voortschrijdend gemiddelde uitkomen om meer verliezen te kunnen voorkomen

SafeMoon verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 0.00000214 dollar, waarbij gegevens van CoinGecko aantonen dat de prijs van het token de afgelopen 24 uur met 3,6% is gestegen.

Ondanks het feit dat SAFEMOON op dit moment positief handelt, heeft het toch nog niet de bears van zich af kunnen schudden en het vernauwende dalende driehoekspatroon suggereert zelfs dat de volgende stap een afdaling naar kritieke ondersteuningsniveaus zou kunnen zijn. Een opwaartse beweging zou er aan de andere kant echter voor kunnen zorgen dat de bulls opnieuw in de 0,0000029 dollar richting naar winst op zoek gaan.  

Technisch vooruitzicht voor SafeMoon

SAFEMOON ziet een intraday trading range tussen de 0,0000020 en 0,0000022 dollar, aangezien de bulls vanaf de dalende ondersteuningsdriehoek lijn op 0,0000020 dollar proberen op te veren.

De dagelijkse prijsgrafiek toont aan dat SafeMoon sinds de neergang van haar piekprijs van 0,0000078 dollar op 19 mei binnen een dalend driehoekspatroon heeft gehandeld. Dit patroon presenteert een bearish vooruitzicht dat nieuwe verliezen mogelijk maakt.

De dagelijkse Relative Strength Index (RSI) bevindt zich onder de 50 punten lijn, terwijl de dagelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijn zich alsook in een bearish gebied bevindt. Een matig volume en de hellende curve van de 20 SMA dragen evenzo bij aan de bearishe prijsfactor van SafeMoon.

Als de prijs naar beneden gaat en onder de ondersteuningstrendlijn van het dalende driehoekspatroon duikt, dan worden de bulls met een 61% prijsdaling geconfronteerd. Dit zou SAFEMOON onder haar ondersteuning op 0,000012 dollar kunnen pushen, waardoor er daarna zelfs verliezen tot de dieptepunten van 0,0000007 dollar en het Fibonacci retracementniveau van 127,2% op 0,0000004 dollar mogelijk zijn. 

SAFEMOON prijs dagelijkse prijsgrafiek: TradingView

Indien de opwaartse trend van de ochtend deals van dinsdag echter aanhoudt, dan bestaat er een kans dat de bulls het weerstandsniveau op het 20-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde op 0,0000023 dollar zullen beproeven. De prijs van het token zou dan naar de horizontale weerstandslijn op 0,0000025 dollar kunnen bewegen, voordat een uitbraak boven de trendlijn van het dalende driehoekspatroon waarschijnlijk een compleet nieuwe interesse zal opwekken.

De volgende barrière ligt vervolgens bij de 50 SMA (0,0000026 dollar), met daarbij als belangrijkste doel het Fibonacci retracementniveau van 78,6% op 0,0000029 dollar.

The post SafeMoon prijsanalyse: bearishe vooruitzichten dankzij laag handelsvolume appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo