Rusland zal handel in cryptocurrency niet verbieden, aldus minister van Financiën

Rusland is net als China een land dat over het algemeen niet wordt gezien als een crypto-vriendelijke jurisdictie. Sinds juli 2020 is het in het land van president Vladimir Poetin namelijk verboden om betalingen te doen met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Nu is er bij monde van de minister van financiën, Alexei Moiseev, echter positief nieuws te melden.

Moiseev laat namelijk weten dat Rusland niet van plan is om cryptocurrency’s te verbieden op de manier dat China dat gedaan heeft. Inwoners van Rusland zullen altijd de mogelijkheid blijven houden om cryptocurrency’s te kopen en wallets te gebruiken op buitenlandse beursplatformen. Al geeft hij wel aan dat er momenteel geen plannen zijn om het betaalverbod op te heffen.

Voorlopig geen bitcoin als betaalmiddel

Dmitry Peskov, de perssecretaris van Poetin, heeft afgelopen maand nog laten weten dat Rusland geen reden heeft om bitcoin te erkennen als wettig betaalmiddel. Peskov kreeg deze vraag nadat El Salvador het eerste land ter wereld werd dat deze stap maakte. Volgens Peskov heeft dat El Salvador nog geen goede dingen gebracht, waarmee hij waarschijnlijk doelt op de bedenkelijke status die het land nu heeft bij instellingen als het Internationaal Monetair Fonds.

Volgens Peskov is bitcoin een quasi-valuta en zou de adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel schadelijk zijn voor het Russische financiële- en economische systeem. “Het is duidelijk dat Rusland niet klaar is voor zulke stappen,” aldus Peskov. Zeker gezien de ontwikkelingen die ze doormaken op het gebied van de digitale roebel is het niet vreemd dat ze momenteel niet zitten te wachten op concurrentie van bitcoin.

De uitspraken van Peskov kwamen kort nadat bitcoin van een koers van 44.000 euro naar ongeveer 37.000 euro was gevallen. Vaak geen goed moment om aan een politicus te vragen hoe ze over de adoptie van bitcoin denken. Bitcoin als betaalmiddel lijkt dan ook ver weg in Rusland. De digitale munt wordt in Rusland erkend als eigendom, maar niet als betaalmiddel.

Opening voor bitcoin als betaalmiddel in Rusland

De zaak “bitcoin als betaalmiddel” lijkt niet helemaal gesloten in Rusland, want in mei van dit jaar wist de Russische media te melden dat er gewerkt wordt aan veranderingen in het eerdere verbod. Leden van het Russische Lagerhuis zijn naar verluidt bezig met enkele wetswijzigingen die bitcoin en andere cryptocurrency’s als een contractueel betaalmiddel moeten toestaan.

Verder lijkt het land ook wel toekomst te zien in bitcoin mining, aangezien Anatoly Aksakov, een belangrijke staatsvertegenwoordiger, liet weten dat de wetgever erover nadenkt om mining te erkennen als een vorm van ondernemerschap. Dit is in Rusland nodig om het bedrijfsmatig te kunnen uitvoeren.

Al met al kunnen we concluderen dat Rusland zeker niet meer in één adem met China genoemd mag worden als het gaat over regulering. Het land lijkt open te staan voor de innovatie die bitcoin te bieden heeft en opent voorzichtig de mogelijkheden om met bitcoin en andere cryptocurrency’s te ondernemen binnen het land. Een positieve ontwikkeling die we alleen maar kunnen toejuichen.

The post Rusland zal handel in cryptocurrency niet verbieden, aldus minister van Financiën appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo