Rusland wil op lange termijn Amerikaanse dollarreserves vervangen door digitale activa

Naar verluidt overweegt het ministerie van Buitenlandse Zaken, MFA Rusland, om de Amerikaanse dollar te vervangen door niet alleen traditionele fiat-valuta’s, maar ook digitale valuta. Terwijl Rusland doorgaat met het verwijderen van de Amerikaanse dollar uit hun economie. Viceminister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Aleksandr Pankin, werd dinsdag geïnterviewd door het lokale persbureau Interfax.

Hierbij liet de viceminister weten dat Rusland plannen heeft om het aandeel van de Amerikaanse dollar in de internationale reserves van het land en het gebruik ervan te verminderen bij een schikking met buitenlandse partners. MFA Rusland sluit de mogelijkheid niet uit om de Amerikaanse dollar te vervangen door sommige digitale activa naast andere valuta’s, legde de functionaris uit.

Volgens Pankin is het op de lange termijn mogelijk om de Amerikaanse dollar te vervangen met andere valuta, zowel nationaal als regionaal, evenals met enkele digitale activa. Een dergelijke vervanging zou aanzienlijke inspanningen van de overheid vergen, voegde Pankin eraan toe. Hieronder valt onder meer het opnieuw opbouwen van gevestigde samenwerkingsmodellen tussen rechtsgebieden en bedrijven.

Maar ook het maken van nieuwe mechanismen voor nieuwe afwikkelingssystemen. De de-dollariseringscampagne van Rusland komt overeen met de inspanningen van het land om uitdagingen als gevolg van sancties van de Amerikaanse regering te vermijden, merkte de functionaris op. Pankin zei dat betalingen in Amerikaanse dollars via Amerikaanse banken en een clearingsysteem gaan.

Zo kan Washington alle transacties blokkeren die verdacht beschouwd worden. De Russische regering heeft zulke problemen met de euro of andere fiat-valuta’s niet gehad en heeft tot nu toe geen soortgelijke maatregelen gepland voor andere nationale valuta’s, voegde hij eraan toe. Rusland overweegt al enkele jaren stappen om het aandeel van de Amerikaanse dollar in zijn nationale welzijnsfonds van $ 186 miljard te verminderen.

Lokale autoriteiten willen hun bezit aan Chinese yuan drastisch vergroten en in goud investeren. De schijnbare interesse van Rusland in het gebruik van crypto voor internationale afwikkeling lijkt door de laatste opmerkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te zijn versterkt. De Russische president Vladimir Poetin zei vorige week dat het een beetje vroeg was om cryptocurrencies te gebruiken voor het afwikkelen van oliehandel.

Het potentieel van cryptocurrency om wereldwijd geld over te maken, werd ook door de president erkend.

Het bericht Rusland wil op lange termijn Amerikaanse dollarreserves vervangen door digitale activa verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo