Rusland wil op lange termijn Amerikaanse dollarreserves vervangen door digitale activa

Naar verluidt overweegt het ministerie van Buitenlandse Zaken, MFA Rusland, om de Amerikaanse dollar te vervangen door niet alleen traditionele fiat-valuta’s, maar ook digitale valuta. Terwijl Rusland doorgaat met het verwijderen van de Amerikaanse dollar uit hun economie. Viceminister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Aleksandr Pankin, werd dinsdag geïnterviewd door het lokale persbureau Interfax.

Hierbij liet de viceminister weten dat Rusland plannen heeft om het aandeel van de Amerikaanse dollar in de internationale reserves van het land en het gebruik ervan te verminderen bij een schikking met buitenlandse partners. MFA Rusland sluit de mogelijkheid niet uit om de Amerikaanse dollar te vervangen door sommige digitale activa naast andere valuta’s, legde de functionaris uit.

Volgens Pankin is het op de lange termijn mogelijk om de Amerikaanse dollar te vervangen met andere valuta, zowel nationaal als regionaal, evenals met enkele digitale activa. Een dergelijke vervanging zou aanzienlijke inspanningen van de overheid vergen, voegde Pankin eraan toe. Hieronder valt onder meer het opnieuw opbouwen van gevestigde samenwerkingsmodellen tussen rechtsgebieden en bedrijven.

Maar ook het maken van nieuwe mechanismen voor nieuwe afwikkelingssystemen. De de-dollariseringscampagne van Rusland komt overeen met de inspanningen van het land om uitdagingen als gevolg van sancties van de Amerikaanse regering te vermijden, merkte de functionaris op. Pankin zei dat betalingen in Amerikaanse dollars via Amerikaanse banken en een clearingsysteem gaan.

Zo kan Washington alle transacties blokkeren die verdacht beschouwd worden. De Russische regering heeft zulke problemen met de euro of andere fiat-valuta’s niet gehad en heeft tot nu toe geen soortgelijke maatregelen gepland voor andere nationale valuta’s, voegde hij eraan toe. Rusland overweegt al enkele jaren stappen om het aandeel van de Amerikaanse dollar in zijn nationale welzijnsfonds van $ 186 miljard te verminderen.

Lokale autoriteiten willen hun bezit aan Chinese yuan drastisch vergroten en in goud investeren. De schijnbare interesse van Rusland in het gebruik van crypto voor internationale afwikkeling lijkt door de laatste opmerkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te zijn versterkt. De Russische president Vladimir Poetin zei vorige week dat het een beetje vroeg was om cryptocurrencies te gebruiken voor het afwikkelen van oliehandel.

Het potentieel van cryptocurrency om wereldwijd geld over te maken, werd ook door de president erkend.

Het bericht Rusland wil op lange termijn Amerikaanse dollarreserves vervangen door digitale activa verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo