Robert Kiyosaki voorspelt geen zachte landing voor de economie

Robert Kiyosaki, heeft via het X-platform zijn visie gedeeld over de huidige stand van zaken van de Amerikaanse economie. Ondanks dat de situatie niet rooskleurig lijkt, suggereerde hij dat er nog steeds hoop is. Wat is zijn analyse?

Banner Bitcoin 2 (telephone)

Kiyosaki’s analyse van de economie

Kiyosaki heeft getweet dat hij gelooft dat de Amerikaanse economie momenteel in een staat van neergang verkeert. Hij gaf een definitie van een neergang als “een economie met ondermaatse groei”. Dit betekent dat de Amerikaanse economie misschien gewoon doorgaat met groeien, zij het onder haar ware potentieel. Kiyosaki herinnerde zijn lezers eraan dat de economie in het laatste kwartaal van vorig jaar met 3,4% groeide. In het eerste kwartaal van dit jaar is dat slechts 1,6%.

Volgens Kiyosaki zal er geen ‘soft landing’ zijn voor de Amerikaanse economie, maar hij lijkt, ondanks alles, optimistisch te blijven omdat de economie blijft groeien. Hij drong er ook bij zijn lezers op aan om geen nepnieuws te geloven. Daarnaast heeft de financiële expert volgens eerdere tweets een aanzienlijke financiële gok genomen en blijft hij dat doen op ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency Bitcoin.

Reactie van de crypto community

Leden van verschillende crypto communities reageerden op Kiyosaki’s bericht in de opmerkingen. Sommigen begonnen de auteur te bekritiseren, anderen herinnerden hem aan een van zijn favoriete activa – Bitcoin. De meerderheid liet echter positieve reacties achter, prees Bitcoin en bedankte Kiyosaki voor zijn tweets die ze als nuttig en inspirerend zien.

Voorspelling: Bitcoin dit jaar nog naar $100.000

Eerder dit jaar verklaarde Kiyosaki nog dat hij verwachtte dat Bitcoin naar $100.000 zou stijgen tegen september. Een van de belangrijkste drijfveren hiervoor zou de BTC-halving zijn geweest – deze vond plaats op 19-20 april (afhankelijk van de tijdzone). De auteur van “Rich Dad Poor Dad” gaf ook dat hij van plan was om nog 10 Bitcoins te kopen voordat de halving plaatsvond, omdat hij een grote prijsstijging verwachtte.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum price chart hints at $4K breakout to new all-time highs

Ether price could be on track to new all-time highs, provided it can close the week above the $4,000 mark.

Michael Saylor’s over ETF’s: “Ethereum ETF’s zouden goed kunnen zijn voor Bitcoin” 

MicroStrategy oprichter en CEO Michael Saylor heeft zijn standpunt over Ethereum (ETH) ETF’s verrassend bijgesteld na de goedkeuring ervan. Voorheen bekend als een uitgesproken Bitcoin...

Victim who lost $7M in Ethereum re-staking exploit gets funds back

A permit phishing attack appears to have siphoned 1,807 liquid staked Ether from the victim's wallet address.

Bitcoin whitepaper is weer terug na rechtszaak

Bitcoin.org mag de whitepaper achter onze favoriete crypto bitcoin weer online plaatsen. Dit volgt op een Britse rechterlijke uitspraak in maart van dit jaar. In deze...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo