Ripple zegt nee tegen miljarden boete van SEC: “$10 miljoen is genoeg”

Ripple Labs verzet zich tegen het voorstel van de SEC om bijna $2 miljard aan boetes op te leggen aan het bedrijf. In plaats daarvan stelt Ripple Labs voor dat de rechtbank een civiele boete oplegt van niet meer dan $10 miljoen. Is het einde van deze langlopende zaken eindelijk in zicht?

Banner Ripple 1

Oordeel van de rechtbank

De SEC had de rechtbank verzocht om Ripple Labs te veroordelen tot het betalen van $876 miljoen aan ontnemingsmaatregelen, $198 miljoen aan rente voorafgaand aan het vonnis, en een civiele boete van $876 miljoen, wat neerkomt op een totaal van $1,95 miljard. De rechtbank oordeelde dat Ripple de federale effectenwetten had overtreden door institutionele verkopen van XRP te doen, maar verwierp soortgelijke beschuldigingen van de SEC dat de verkoop van XRP op beurzen en via algoritmen ook in strijd was met de wet.

Ripple’s standpunt

In een verklaring betoogden de advocaten van Ripple dat de verzoeken van de SEC getuigen van administratieve overdrevenheid en dat de voorgestelde sancties buitensporig zijn. Ze stellen dat de SEC niet heeft bewezen dat Ripple roekeloos gedrag heeft vertoond en dat de voorgestelde boetes niet in verhouding staan tot vergelijkbare zaken in de wereld van digitale assets.

Financiële gegevens

Ripple argumenteerde ook dat het geen winst heeft behaald uit institutionele verkopen van XRP en daarom geen geld hoeft terug te betalen aan de SEC. Het bedrijf redigeerde ook specifieke financiële gegevens met betrekking tot inkomstenbelastingen en verliezen.

Toekomst van de zaak

Het verzet van Ripple tegen de voorgestelde boetes van de SEC onderstreept de voortdurende juridische strijd tussen het bedrijf en de toezichthouder. De uitkomst van deze zaak zal van invloed zijn op de regelgeving omtrent digitale activa en kan grote gevolgen hebben voor de bredere crypto-industrie.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin derivatives hint at potential rally above $73K — New all-time highs next

Bitcoin derivatives data suggests room for additional price upside in the coming weeks as Ethereum ETF approval chances rise.

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo