Ripple (XRP) verwacht dat rechtszaak in 2022 wordt afgerond

Brad Garlinghouse heeft goede hoop op een goede afloop in de rechtszaak tegen de Amerikaanse financiële waakhond SEC. De CEO van Ripple denkt dat in 2022 de rechtszaak zal concluderen en dat kan zelfs leiden tot een IPO.

Beslissing moet vallen in 2022

Hij was op 23 november te gast bij CNBC voor een interview en zei dat het bedrijf goede vooruitgang boekt in zijn rechtszaak met de SEC. Hij zei ook dat de zaak ergens volgend jaar moet worden beslist.

‘Ondanks een traag verlopend gerechtelijk proces zien we behoorlijk goede vooruitgang. We zien duidelijk goede vragen van de rechter. En ik denk dat de rechter zich realiseert dat dit niet alleen over Ripple gaat, maar dat dit bredere implicaties zal hebben.’

Illegale verkoop XRP

De rechtszaak van Ripple is gestart door de SEC op basis van verdenkingen dat het cryptobedrijf onrechtmatig security’s (effecten) heeft verkocht. Met de verkoop van XRP hebben ze namelijk 1,16 miljard euro opgehaald. Ripple ontkent dat dit een ICO was en is het niet eens met de beweringen van de SEC.

Qua sentiment gaat deze zaak alle kanten op, zowel de SEC als Ripple verdedigen en vallen aan. Kortgeleden hebben de advocaten van Ripple sterk bewijs geleverd en het bedrijf heeft een brief ingediend waarin staat dat de SEC nalatig is geweest bij het behandelen van toelatingsverzoeken.

Ripple wil niet schikken

Het juridische team van Ripple zei ook dat ze niet van plan zijn een schikking te treffen met de SEC, wat een teken is van hoe overtuigd ze zijn van hun gelijk.

Mocht de Ripple de rechtszaak in 2022 winnen, dan brengt dat rust en optimisme voor zowel investeerders als de markt. De rechtszaak begon eind 2020, en had direct impact op de koers van XRP. Misschien nog steeds wel, want XRP is in landen zoals de Verenigde Staten maar moeilijk te verkrijgen.

Dat zie je ook in de koersontwikkeling hieronder, het hoogtepunt werd behaald in 2018. De meeste coins uit die tijd hebben dat hoogtepunt in 2021 ruimschoots overschreden, maar dat is XRP niet gegund.

Bron: BTC Direct

Het bedrijf heeft aangegeven dat een beursgang na afronding van de zaak zeer waarschijnlijk is. Nu de IPO’s van cryptobedrijven het redelijk goed doen, zou dit een echte boost kunnen zijn voor Ripple.

Krijg 10 euro Ripple (XRP) van ons

Handel in Ripple (XRP) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Ripple (XRP) verwacht dat rechtszaak in 2022 wordt afgerond appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo