Ripple (XRP) verwacht dat rechtszaak in 2022 wordt afgerond

Brad Garlinghouse heeft goede hoop op een goede afloop in de rechtszaak tegen de Amerikaanse financiële waakhond SEC. De CEO van Ripple denkt dat in 2022 de rechtszaak zal concluderen en dat kan zelfs leiden tot een IPO.

Beslissing moet vallen in 2022

Hij was op 23 november te gast bij CNBC voor een interview en zei dat het bedrijf goede vooruitgang boekt in zijn rechtszaak met de SEC. Hij zei ook dat de zaak ergens volgend jaar moet worden beslist.

‘Ondanks een traag verlopend gerechtelijk proces zien we behoorlijk goede vooruitgang. We zien duidelijk goede vragen van de rechter. En ik denk dat de rechter zich realiseert dat dit niet alleen over Ripple gaat, maar dat dit bredere implicaties zal hebben.’

Illegale verkoop XRP

De rechtszaak van Ripple is gestart door de SEC op basis van verdenkingen dat het cryptobedrijf onrechtmatig security’s (effecten) heeft verkocht. Met de verkoop van XRP hebben ze namelijk 1,16 miljard euro opgehaald. Ripple ontkent dat dit een ICO was en is het niet eens met de beweringen van de SEC.

Qua sentiment gaat deze zaak alle kanten op, zowel de SEC als Ripple verdedigen en vallen aan. Kortgeleden hebben de advocaten van Ripple sterk bewijs geleverd en het bedrijf heeft een brief ingediend waarin staat dat de SEC nalatig is geweest bij het behandelen van toelatingsverzoeken.

Ripple wil niet schikken

Het juridische team van Ripple zei ook dat ze niet van plan zijn een schikking te treffen met de SEC, wat een teken is van hoe overtuigd ze zijn van hun gelijk.

Mocht de Ripple de rechtszaak in 2022 winnen, dan brengt dat rust en optimisme voor zowel investeerders als de markt. De rechtszaak begon eind 2020, en had direct impact op de koers van XRP. Misschien nog steeds wel, want XRP is in landen zoals de Verenigde Staten maar moeilijk te verkrijgen.

Dat zie je ook in de koersontwikkeling hieronder, het hoogtepunt werd behaald in 2018. De meeste coins uit die tijd hebben dat hoogtepunt in 2021 ruimschoots overschreden, maar dat is XRP niet gegund.

Bron: BTC Direct

Het bedrijf heeft aangegeven dat een beursgang na afronding van de zaak zeer waarschijnlijk is. Nu de IPO’s van cryptobedrijven het redelijk goed doen, zou dit een echte boost kunnen zijn voor Ripple.

Krijg 10 euro Ripple (XRP) van ons

Handel in Ripple (XRP) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Ripple (XRP) verwacht dat rechtszaak in 2022 wordt afgerond appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo