Ripple vecht terug: Welke SEC-medewerkers hebben geïnvesteerd in XRP?

De rechtszaak tussen de Amerikaanse financiële waakhond SEC en Ripple wordt met de dag interessanter om te volgen. Ripple verdedigt zich tegen een aanklacht dat de verkoop van XRP een niet-geregistreerde effectenverkoop is, maar ze schieten nu weer terug. Ze willen een geanonimiseerde lijst van medewerkers van de SEC om te zien of ze hebben geïnvesteerd in XRP.

Motie ingediend

Op 27 augustus deelde advocaat James Filan de nieuwe motie van Ripple waarin de verdediging van de SEC eist om documenten te produceren met betrekking tot de XRP-holdings van zijn eigen werknemers. Deze zomer heeft Ripple al vier keer met de SEC om de tafel gezeten voor deze rechtszaak, en volgens de advocaat zonder vooruitgang.

#XRPCommunity #SECGov v. #Ripple #XRP Ripple defendants file Motion to Compel the SEC to produce documents showing whether SEC employees were permitted to trade XRP and other digital assets. https://t.co/WPLmYwk1SL

— James K. Filan (@FilanLaw) August 27, 2021

De motie is ingediend namens Ripple Labs Inc., Bradley Garlinghouse (CEO van Ripple) en Christian A. Larsen (uitvoerend voorzitter van Ripple). In het bijzonder willen de beklaagden ‘geanonimiseerde documenten verzamelen die de handelsbeslissingen van (de SEC) weerspiegelen met betrekking tot XRP, bitcoin en ether.’

Vijf jaar om te investeren in XRP

Ze zoeken dus naar informatie die specifiek betrekking heeft op de XRP-holdings van werknemers, deze mogen geanonimiseerd worden aangeleverd.

In hun motie toont Ripple aan dat de SEC tot 16 januari 2018 geen regels heeft aangenomen of opgelegd die hun werknemers beperken om in crypto te handelen. Dit zou volgens het bedrijf in overeenstemming zijn met de eerdere opvattingen van de commissie over digitale activa, dat XRP tot dat moment niet onder de effectenwet zou moeten vallen. Hierdoor was er een enorm gat waarin medewerkers van de SEC vrij waren om XRP te kopen.

‘Van 2013 tot in elk geval 19 januari 2018 waren SEC-medewerkers altijd vrij om XRP te kopen, verkopen en vast te houden zonder enige beperking door de SEC.’

Ripple en de rechtbank hebben haast, want de SEC heeft tot 3 september om te reageren op deze motie. De rechtszaak werd vorig jaar al aangekondigd en kent veel ontwikkelingen. Uiteraard houden wij je hiervan op de hoogte.

The post Ripple vecht terug: Welke SEC-medewerkers hebben geïnvesteerd in XRP? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo