Ripple koopt belang in oudste crypto-exchange ter wereld, wat betekent dit voor XRP?

Ripple heeft zich ingekocht bij de Europese cryptobeurs Bitstamp. Dat is enerzijds opmerkelijk, maar eigenlijk logisch tegelijkertijd. Het is bijzonder dat een cryptobedrijf aandelen koopt van een platform waar hun eigen XRP te verhandelen is, maar het is logisch dat ze buiten hun eigen landsgrenzen kijken.

De Verenigde Staten is nou eenmaal geen fijne plek voor Ripple nu. Verschillende overheidsinstanties proberen elkaar te overtreffen om te zien wie het strengst kan optreden tegen crypto en politici roepen maar wat.

Ripple kocht in Q1 aandelen over

Volgens het kwartaalrapport van Galaxy Digital, een Amerikaans fonds gericht op crypto, heeft Ripple in Q1 van 2023 aandelen in Bitstamp gekocht. Naar eigen zeggen is Bitstamp de oudste crypto-exchange ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Luxemburg, maar ze hebben hun roots in Slovenië.

Pantera Capital, een ander groot fonds, had veel aandelen in Bitstamp, maar op advies van Galaxy Digital hebben ze deze verkocht aan Ripple.

Het exacte overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Op dit moment is Bitstamp de zevende grootste cryptocurrency-beurs ter wereld, gemeten naar handelsvolume.

Wat betekent dit voor XRP koers?

Bitstamp is momenteel de op één na grootste markt voor XRP na Binance. Bovendien fungeerde de exchange eerder als een toegangspoort tot RippleNet, waardoor toegang tot RippleNet mogelijk werd. Momenteel is XRP goed voor 30% van het totale handelsvolume op Bitstamp, met het XRP/Euro-paar als het meest populair.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de reden is van de overname. Wat heeft Bitstamp hieraan en waarom is Ripple deze deal aangegaan? Beide partijen hebben nog geen officiele verklaring gedeeld.

Er wordt gespeculeerd dat de overname mogelijk verband houdt met de doelstellingen van Ripple voor zijn Liquidity Hub of On-Demand Liquidity-diensten.

Toekomstige ontwikkelingen

Hoewel de specifieke details en de impact van de deal waarschijnlijk op een later tijdstip zullen worden bekendgemaakt, markeert deze overname de stap van Ripple om zijn aanwezigheid verder uit te breiden. Of de nieuwste overname van Bitstamp de XRP-liquiditeit zal vergroten, moet nog blijken.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo