Record: stuk land op Decentraland verkocht voor 2,1 miljoen euro

Terwijl de huizenprijzen door het dak schieten, kan je zelfs in de metaverse niet meer goedkoop wonen. Een stuk onroerend goed in Decentraland is verkocht voor omgerekend 2,1 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele van het oude record in Decentraland van 813 duizend euro.

Gekocht door vastgoedbedrijf

Het land werd verkocht aan NFT-gebaseerd virtueel vastgoedbedrijf Metaverse Group voor 618.000 MANA, de native cryptocurrency van Decentraland.

In een persbericht vertelt het team achter het vastgoedbedrijf dat het stuk land zal worden gebruikt om “modeshows en handel binnen de exploderende digitale mode-industrie te vergemakkelijken.”

Daaraan voegt Metaverse Group toe dat het partnerschappen plant met “verschillende bestaande modemerken” om hun metaverse e-commerce aanbod uit te bouwen.

Volgens Sam Hamilton van de Decentraland Foundation is deze aankoop bijzonder: “Mode is het nieuwe enorme gebied van groei in de metaverse.”

Wat is de metaverse?

De metaverse is een virtuele wereld waarin je een eigen avatar kan aanmaken, rondlopen, en met anderen kan praten. Eigenlijk een soort Habbo Hotel, World of Warcraft of Second Life, maar dan hip en met een blockchain.

Nadat het moederbedrijf van Facebook zijn naam heeft gewijzigd naar Meta, is de interesse in de metaverse explosief toegenomen. Ook andere grote spelers zoals Microsoft en Nike zeggen iets te doen met de metaverse.

Terug naar cryptocurrency. Decentraland is een crypto-aangedreven metaverse platform. Virtuele objecten en stukken land worden vertegenwoordigd door NFT’s. Dat zijn crypto-tokens waarmee je kan aantonen dat jij eigenaar bent van een digitaal object.

NFT’s worden beschouwd als een cruciale bouwsteen voor de metaverse omdat ze gebruikers in staat stellen eigendom te nemen van digitale activa en ze te verplaatsen tussen verschillende metaverse platformen.

Na NFT’s lijkt de metaverse dus de nieuwste blinkende hype te zijn in de cryptowereld. Tokens zoals Axie Infinity, Sandbox en MANA van Decentraland schieten de lucht in.

The post Record: stuk land op Decentraland verkocht voor 2,1 miljoen euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo