Record: stuk land op Decentraland verkocht voor 2,1 miljoen euro

Terwijl de huizenprijzen door het dak schieten, kan je zelfs in de metaverse niet meer goedkoop wonen. Een stuk onroerend goed in Decentraland is verkocht voor omgerekend 2,1 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele van het oude record in Decentraland van 813 duizend euro.

Gekocht door vastgoedbedrijf

Het land werd verkocht aan NFT-gebaseerd virtueel vastgoedbedrijf Metaverse Group voor 618.000 MANA, de native cryptocurrency van Decentraland.

In een persbericht vertelt het team achter het vastgoedbedrijf dat het stuk land zal worden gebruikt om “modeshows en handel binnen de exploderende digitale mode-industrie te vergemakkelijken.”

Daaraan voegt Metaverse Group toe dat het partnerschappen plant met “verschillende bestaande modemerken” om hun metaverse e-commerce aanbod uit te bouwen.

Volgens Sam Hamilton van de Decentraland Foundation is deze aankoop bijzonder: “Mode is het nieuwe enorme gebied van groei in de metaverse.”

Wat is de metaverse?

De metaverse is een virtuele wereld waarin je een eigen avatar kan aanmaken, rondlopen, en met anderen kan praten. Eigenlijk een soort Habbo Hotel, World of Warcraft of Second Life, maar dan hip en met een blockchain.

Nadat het moederbedrijf van Facebook zijn naam heeft gewijzigd naar Meta, is de interesse in de metaverse explosief toegenomen. Ook andere grote spelers zoals Microsoft en Nike zeggen iets te doen met de metaverse.

Terug naar cryptocurrency. Decentraland is een crypto-aangedreven metaverse platform. Virtuele objecten en stukken land worden vertegenwoordigd door NFT’s. Dat zijn crypto-tokens waarmee je kan aantonen dat jij eigenaar bent van een digitaal object.

NFT’s worden beschouwd als een cruciale bouwsteen voor de metaverse omdat ze gebruikers in staat stellen eigendom te nemen van digitale activa en ze te verplaatsen tussen verschillende metaverse platformen.

Na NFT’s lijkt de metaverse dus de nieuwste blinkende hype te zijn in de cryptowereld. Tokens zoals Axie Infinity, Sandbox en MANA van Decentraland schieten de lucht in.

The post Record: stuk land op Decentraland verkocht voor 2,1 miljoen euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo