Record: 9 miljard dollar geïnvesteerd in blockchain afgelopen kwartaal

De cryptomarkt krijgt rake klappen, maar er is ook positief nieuws. Voor het zevende kwartaal op rij stijgt het totaalbedrag aan investeringen in de blockchainsector. Volgens het nieuwste onderzoeksrapport van CB Insights is er in het eerste kwartaal van 2022 voor maar liefst 9,2 miljard dollar geïnvesteerd in onder andere Web3, NFT-initiatieven en de DeFi-sector.

Hieronder zie je de grafiek van CB Insights. Al sinds het derde kwartaal van 2020 is er een sterke groei te zien.

461 deals in het eerste kwartaal

Niet alleen het totaalbedrag is gestegen, ook ziet het onderzoeksbureau een groei in het aantal investeringen. Volgens het rapport gaat het afgelopen kwartaal om 461 deals, een stijging van 15% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2021. Vergeleken met vorig jaar gaat het zelfs om een toename van 84%.

Grofweg 80% van deze investeringen gingen naar bedrijven in een vroeg stadium, denk aan start-ups. Een interessante statistiek die aangeeft dat de blockchainsector nog genoeg groei kan doormaken.

Het meeste geld ging naar Web3-bedrijven, gevolgd door DeFi (Decentrale Financiën), NFT’s en de infrastructuur en ontwikkeling van decentrale applicaties (dApps). Web3 is de opvolger van Web2 en Web1. Het is een soort internet gebaseerd op blockchain-technologie die jou meer privacy en controle over je data moet geven. Een hype of een blijvertje? Dat moet nog blijken.

‘America first’

De Verenigde Staten is het populairst als het gaat om het aantrekken van kapitaal. Meer dan 5 miljard dollar in investeringen gingen naar de VS, grofweg tweederde van het blockchain-durfkapitaal wereldwijd.

Dat de blockchain-sector juist in Amerika zo populair is, is geen verrassing. Op woensdag 9 maart bracht president Biden de ‘crypto-wet’ naar buiten, een presidentieel bevel om de cryptomarkt nader te onderzoeken. Deze crypto-wet is een stap dichterbij naar heldere regulering in de VS, en kan zorgen voor meer acceptatie en adoptie door institutionele partijen in Amerika.

All Dutch and English crypto news!

German BaFin official calls for ‘innovative’ EU-wide DeFi regulation

Birgit Rodolphe, an executive director at Germany's Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) has called for innovative and uniform regulation of the decentralized finance (DeFi) space...

Ethereum’s popularity ‘a double-edged sword’ — a16z’s State of Crypto Report

Crypto venture fund giant Andreessen Horowitz (a16z) has highlighted that development and demand on Ethereum is "unmatched" despite the network's high transaction fees. The firm does...

Commissioner Kristin Johnson to sponsor CFTC Market Risk Advisory Committee

United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) commissioner Kristin N. Johnson was named the sponsor of the agency's Market Risk Advisory Committee (MRAC) on Tuesday....

Bitcoin is discounted near its ‘realized’ price, but analysts say there’s room for deep downside

There are early signs of the "dust settling" in the crypto market now that investors believe that the worst of the Terra (LUNA) collapse looks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo