Provinciaal hooggerechtshof in China oordeelt dat crypto niet beschermd is door de wet

De cryptocurrency-gemeenschap van China heeft het opnieuw te verduren. Dit keer is het nieuws over een nieuwe uitspraak van het hooggerechtshof in de provincie Shandong de boosdoener. De uitspraak heeft de gevolgen blootgelegd van het gebrek aan juridische status van crypto in het land. De zaak in kwestie was een beroep tegen een uitspraak in januari van een tussenliggende rechtbank in de stad Jinan, zoals gemeld door de South China Morning Post (SCMP).

Het gaat over een zaak waarbij de eiser 70.000 yuan, ongeveer $ 10.750, heeft verloren. Het verlies werd geleden door in 2017 te investeren in niet nader genoemde crypto-tokens, die vrienden van hem naar verluidt hadden onderschreven. De betrokken rekeningen werden gesloten, na de verdubbeling van de anticryptomaatregelen van de People’s Bank of China in 2018. Dit leidde tot het verlies van de tokens.

Dit weekend heeft het hooggerechtshof van Shandong uitspraak gedaan in de zaak van de eiser, die berustte op beschuldigingen van fraude. De uitspraak werd gedaan door te bevestigen dat het beleggen of verhandelen van cryptovaluta niet wettelijk beschermd is. De uitspraak van Shandong is in overeenstemming met het oordeel van enkele andere provinciale rechtbanken in China, zoals eerder gemeld.

Als bijvoorbeeld kan aangehaald worden toen een rechtbank in de provincie Fujian vorig jaar een Bitcoin-gerelateerde zaak verwierp. Dit vond plaats vanwege het feit dat een digitaal product niet kan worden beschermd volgens de Chinese wet. Echter, een uitspraak in datzelfde jaar had anders gesuggereerd. Toen oordeelde de Shanghai No. 1 Intermediate People’s Court dat een paar moet worden gecompenseerd voor de diefstal van hun Bitcoin.

Hiermee werd een uitspraak uit 2019 van de Hangzhou Internet Court weerspiegeld. Deze rechtbank werd toen de tweede Chinese rechtbank die Bitcoin (BTC) als virtueel eigendom beschouwde. De uitspraak van dit weekend zou kunnen dienen als een negatief voorbeeld voor crypto-gebruikers in China, beweert de SCMP.

SCMP komt met zijn bewering op het moment dat de antagonistische houding van Peking ten opzichte van cryptocurrencies escaleert, vooral vanaf het voorjaar van 2021.

Het bericht Provinciaal hooggerechtshof in China oordeelt dat crypto niet beschermd is door de wet verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo