Primeur: Eerste milieuvriendelijke Bitcoin ETF in Brazilië

Brazilië heeft zijn eerste Green Bitcoin ETF gelanceerd, deze vind je onder ticker BITH11. Dit is de vierde cryptogerelateerde ETF op de aandelenmarkt in Brazilië. Een ETF is een exchange traded fund.

Tweede ETF met 100% bitcoin

Onder ticker BITH11 vertegenwoordigt de Hashdex Nasdaq Bitcoin-referentieprijs de prestaties van de Nasdaq Bitcoin-referentieprijsindex. Dit zou op zijn beurt de tweede ETF zijn die beschikbaar is in Brazilië en die 100% blootstelling aan Bitcoin biedt. De andere ETF die dit biedt, en dus de directe concurrent, is  de QR CME CF Bitcoin Reference Rate of QBTC11 die ook onlangs werd goedgekeurd.

Groene ETF

Maar het voorstel van Hashdex verschilt van zijn door QR Assets beheerde concurrent. Het probeert de CO2-uitstoot van bitcoin te neutraliseren. De zogenaamde First Green Bitcoin ETF in Brazilië zal audits door het Duitse Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) gebruiken om de milieu-impact van BITH11-investeringen te bepalen, waardoor het elke keer 0,15% van zijn liquide middelen kan investeren in koolstofkredieten en milieuvriendelijke technologieën.

Verschillende producten

Rogerio Santana, directeur van de B3 (de belangrijkste beurs van Brazilië), zegt dat dit enorm belangrijk is en merkte op dat BITH11 niet alleen voldoet aan de wettelijke voorschriften van het land, maar ook een positieve impact heeft, niet alleen op de industrie, maar ook op het hele ecosysteem. Hij is trots dat zijn beurs veel verschillende afgeleide producten van cryptocurrency kan aanbieden.

‘De nieuwe ETF biedt beleggers blootstelling aan de variaties van ’s werelds toonaangevende digitale activa, met al zijn groeipotentieel en waardeopslag, op een gereguleerde, veilige en duurzame manier … Met de introductie van deze ETF zullen we ook het aanbod van B3 vergroten ESG-producten beschikbaar voor de markt.’

Tweede ETF van Hashdex

Dit zou op zijn beurt de tweede ETF zijn die door Hashdex wordt beheerd. De eerste, HASH11, of Hashdex Nasdaq Crypto Index, vertegenwoordigt de prestaties van de Nasdaq Crypto Index (NCI), die een mandje van verschillende cryptocurrency’s volgt, zoals Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Bitcoin Cash en Stellar Lumens.

Een paar dagen geleden is ook de allereerste 100% Ethereum ETF goedgekeurd. De QR CME CF Ether Reference Rate, of QETH11, wordt beheerd door QR Assets en volgt de koers van eEthereum via de CME CF Ether Reference Rate.

The post Primeur: Eerste milieuvriendelijke Bitcoin ETF in Brazilië appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin conference organizer to raise $15M for Trump campaign: Report

The reported fundraiser will come after the Republican National Convention, in which delegates are expected to nominate Donald Trump as the party’s presidential candidate.

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo