Prijsanalyse van Cardano, Ethereum en TRON

Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en TRON (TRX) hebben tijdens een algehele cryptomarkt rally allemaal winst geboekt

De Cardano prijs heeft een nieuwe all-time high van 2,54 dollar bereikt, dit terwijl Ethereum zich heeft evenzo van een recent dieptepunt heeft hersteld om zich nu boven de 3.200 dollar te consolideren. TRON (TRX) heeft haar prijs daarentegen in de afgelopen 24 uur slechts lichtjes zien stijgen om vervolgens te ontdekken dat de kopers zich momenteel op een cruciaal weerstandsniveau richten.

Hier is een prognose voor deze drie cryptomunten die nu op het punt staan het weekend in te gaan.

ADA/USD prijsvooruitzicht

De dagelijkse prijsgrafiek toont een bullishe kracht voor ADA/USD, waarbij het door de RSI in het overbought gebied ondersteund wordt, terwijl de MACD lijn gunstig boven de signaallijn staat. Het volume is alsook gestegen, wat aan een koopdruk bijdraagt. Een ander positief signaal is de oplopende curve van het 20-daagse voortschrijdend gemiddelde, iets wat op nog meer mogelijke prijsstijgingen wijst.

Het Fibonacci retracementniveau van 123,6% (2,55 dollar) is op dit ogenblik het primaire weerstandsniveau. De bulls zullen waarschijnlijk naar het 161,8% (3,03 dollar) Fib niveau of hoger gaan als de opwaartse trend zich voortzet. Daarnaast zou het bullishe sentiment rond Cardano’s smart contracts functionaliteit de komende dagen ook een belangrijke prijsaanjager kunnen zijn. 

ADA/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Een dergelijke parabolische rally zal zeker een extra verkoopdruk van beleggers aantrekken die graag winst willen boeken. Dit is een scenario dat de ondersteuningsniveaus op de horizontale lijn van 2,32 dollar, het 100% Fib niveau op 2,25 dollar en evenzo het 61,8% Fib niveau (1,78 dollar) in het vizier kan brengen.

ETH/USD prijsvooruitzicht

Het ETH/USD handelspaar is na een herstel vanaf de 20 EMA en een wekelijkse dieptepunt van 2.951 dollar weer tot boven de 3.200 dollar gestegen. Als zodanig lijkt de besluiteloosheid die eerder op deze neergang volgde, dankzij een algemeen optimisme onder de bulls, tevens weg te zijn. De dagelijkse prijsgrafiek laat zien dat de ETH prijs boven de stijgende trendlijn uit lijkt te komen, evenals in de bovenste helft van een horizontaal prijskanaal dat door de recente consolidatie gemarkeerd is. 

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Indien de bulls inderdaad boven de opwaartse trendlijn en de barrière van het prijskanaal uitkomen, dan bevinden de directe prijstargets zich op de 3.350 en 3.400 dollar. Bij een tegenslag zou ETH/USD echter richting de 20 EMA (2.978 dollar) terug kunnen vallen, waarbij de 50 MA zo rond de 2.484 dollar een robuuste ondersteuningszone biedt.

TRX/USD prijsvooruitzicht

De prijs van TRON ziet aan de hand van het bullishe momentum ook een prijsstijging, wat vergelijkbaar is met de meerderheid van de cryptomarkt. De technische vooruitzichten van de crypto suggereren nog meer winst in de richting van de bulls hun target van 0,10 dollar. 

TRX/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het is te constateren dat de dagelijkse RSI in de positieve zone aan het stijgen is, dit terwijl de Stochastic RSI zich in het overbought gebied bevindt. De MACD heeft tevens een bullishe crossover gevormd en is ook van plan om te stijgen om zo uit de negatieve zone te kunnen komen.

Er bevindt zich echter een weerstand in de buurt van het 50% Fib niveau (0,089 dollar) en het 61,8% Fib niveau (0,091 dollar). Als de prijs niet boven deze niveaus uitkomt, dan kan TRX/USD richting de onmiddellijke ondersteuningsniveaus zo rond de 0,085 en 0,081 dollar afglijden.

The post Prijsanalyse van Cardano, Ethereum en TRON appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Indian Crypto Companies’ Response to the FTX Collapse

The quick downfall of FTX with an $8-10 billion deficit in its balance sheet has left the broader cryptocurrency market reeling under its cascading effects. Besides...

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo