Prijsanalyse: Safemoon, Dogecoin en Ravencoin

De meeste altcoins ervaren na de recente Bitcoin prijscrash problemen om zich te herstellen

De koersprijzen van Safemoon (SAFEMOON), Dogecoin (DOGE) en Ravencoin (RVN) hebben tijdens de crypto marktcrash van deze week grote verliezen geleden. Toen Bitcoin’s prijs van haar piekprijs van 52.000 dollar kelderde, volgden de meeste altcoins. Safemoon’s prijs bereikte een dieptepunt van 0,0000154 dollar, Dogecoin maakte een zevendaags dieptepunt van 0,24 dollar door en Ravencoin zakte naar 0,11 dollar.

De Safemoon prijs

SAFEMOON heeft een intraday dieptepunt van 0.00000151 dollar bereikt, waarbij de neergang door de recente crypto crash werd veroorzaakt. Haar prijs ligt op de 8-uurs prijsgrafiek thans onder de 50 en 100 eenvoudige voortschrijdende gemiddelden.

De bearishe vooruitzichten voor SAFEMOON wordt geaccentueerd door de dip richting de ondersteuningscurve van de Bollinger Bands. De RSI en de MACD vertonen eveneens een negatieve trend om deze negatieve prognose te ondersteunen.

Als de prijs lager uit mocht gaan vallen, dan zou de volgende ondersteuning zo rond de 0,0000134 dollar prijszone zijn.

SAFEMOON/USDT 8-uurs prijsgrafiek. Bron: Gate.io

Aan de bovenzijde worden de SafeMoon bulls eerst in de middelste curve van de Bollinger bands (0,00000181 dollar) met zware hindernissen geconfronteerd en vervolgens bij de 100 SMA op 0,00000198 dollar.

De Dogecoin prijs

De prijs van Dogecoin is nog maar net in het groen op de 4-uurs prijsgrafiek aan het trenden, met daarbij een mogelijke aanhoudende omkering, iets wat door de bullishe cross-over van de 4-uurs MACD gesuggereerd wordt. De bulls moeten zeker boven deze weerstand bij de 0,26 dollar uitkomen (horizontale groene lijn) om zo een scenario te creëren dat er een nieuw prijstarget bij de 50 SMA (0,28 dollar) mogelijk gemaakt wordt.

Deze vooruitzichten ervaren momenteel echter een belangrijke hindernis op de 0,25 dollar, met een daarbij ontwikkelend patroon van stijgende driehoeken dat op nieuwe koersverliezen duidt. De RSI onder de 50 en de hellende curve van de 50 SMA versterken deze mogelijkheid.

Als DOGE/USD inderdaad lager uit zou vallen, dan zouden de bulls toch nog op een initiële steun zo rond de 0,24 dollar kunnen rekenen. De prijs kan echter tot een dieptepunt van 0,20 dollar afdalen.

DOGE/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De Ravencoin prijs

De prijs van RVN is op dit moment slechts 0,12 dollar op de 4-uurs prijsgrafiek, waarbij de pogingen van de bulls om boven deze hindernis uit te komen niet echt door de enorme verkoopdruk geholpen wordt, zoals te zien is in het stijgende verkoopvolume.

De dalende RSI onder het evenwichtsniveau en de negatieve vooruitzichten van de 20 EMA prijscurve suggereren dat een koersdaling in de komende dagen erg waarschijnlijk is. In dit geval zou het RVN/USD handelspaar alsook tot het ondersteuningsniveau zo rond de 0,10 dollar kunnen zakken.

Het positieve nieuws is hier dat de MACD suggereert dat de bulls toch alsnog een kans maken. Als de RVN/USD namelijk boven de gemarkeerde horizontale prijsbarrière uit mocht komen, dan zou een aanhoudend momentum boven de 20 EMA (0,12 dollar) koerstijgingen naar de 0,13 en 0,14 dollar mogelijk kunnen maken.

RVN/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

The post Prijsanalyse: Safemoon, Dogecoin en Ravencoin appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo