Populaire analist: Bitcoin is officieel uit de gevarenzone

Als je het aan de populaire analist Rekt Capital vraagt, dan is Bitcoin officieel uit de post-halving gevarenzone gekomen. Volgens de analist volgt Bitcoin een 2016-achtige patroon op dit moment. Destijds daalde de koers na de halving tijdens de zogenaamde gevarenzone en schoot vervolgens naar een nieuwe all-time high.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De Bitcoin-correctie is voorbij

Hij zegt dat Bitcoin ogenschijnlijk de historische correctie-periode voorbij is op de weekgrafiek, nadat de miners op 20 april werden geconfronteerd met de halvering van hun productie.

“De post-halving gevarenzone voor Bitcoin is officieel voorbij (paars). Bitcoin viert dat met een goede stijging vanuit de re-accumulatie steunpunten”, aldus Rekt Capital.

De analist gelooft dat Bitcoin waarschijnlijk zijn post-halving bodem heeft bereikt op de koers van 56.800 dollar. “Als de 56.000 dollar niet de bodem was, dan is deze terugval officieel de langste correctie van deze cyclus met 63 dagen.

Historisch gezien zou de huidige terugval moeten eindigen op 56.000 dollar en 47 dagen”, aldus Rekt Capital.

Positief momentum bouwt op

Nu ziet de analist positief momentum opbouwen voor Bitcoin. De cruciale steun rond de 60.000 dollar lijkt zich te houden, waardoor Bitcoin volgens Rekt Capital kan doorstoten naar het niveau van 68.000 dollar.

“Bitcoin laat vroege signalen van een vertraging van het verkoop-momentum zien en ontwikkelt een krul tegen de steun op 60.000 dollar.” Dat lijkt volgens Rekt Capital een goed teken voor de koers.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 61.836 dollar en lijkt de digitale munt het positieve momentum weer even kwijt.

De kans is groot dat de markt momenteel vooral in afwachting is van de Amerikaanse inflatiedata. Vanmiddag krijgen we de inflatie voor producenten en morgen volgt de consumentenprijsindex (CPI).

All Dutch and English crypto news!

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

4 reasons why Bitcoin was a buy below $70K

Technical chart patterns suggest that Bitcoin could see more upside momentum in the following weeks, mirroring previous bull cycles.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo