Polygon (MATIC) bereikt all time high na integratie UniSwap

UniSwap is geïmplementeerd op Polygon (voormalig Matic). Laatstgenoemde is een tweede laag op de blockchain van Ethereum en UniSwap is natuurlijk de grootste decentraliseerde beurs op ETH.

Polygon groeit hard

Polygon-oprichter Mihailo Bjelic merkte vandaag op dat Polygon het op één na sterkste DeFi-ecosysteem heeft na Ethereum zelf.

‘Polygon is exponentieel gegroeid met vrijwel alle belangrijke statistieken,’ merkte hij op, eraan toevoegend dat Polygon 126 miljoen gebruikers, 1,22 miljard transacties en 5,2 miljard dollar aan vergrendelde waarde heeft. Met dat laatste wordt bedoeld dat er in verschillende smart contracts op Polygon voor 5,2 miljard dollar aan cryptocurrency’s vastgezet is.

Vermijden hoge transactiekosten

Bjelic schreef in een verbetervoorstel voor Uniswap dat Polygon in overeenstemming is met Ethereum en zijn waarden en in het echt is getest. Hij benoemde ook een paar voordelen, waaronder mogelijke besparingen voor gebruikers en zei dat Polygon kan helpen terug te keren naar de oorspronkelijke DeFi-visie. Deze besparingen moeten vooral komen door het vermijden van hoge transactiekosten op Ethereum.

20 miljoen dollar

Om zijn woorden kracht bij te zetten, en zijn geloof dat UniSwap veel nieuwe gebruikers zal werven, heeft Bjelic voor 20 miljoen dollar aan cryptocurrency gestaked. Hiervan is 15 miljoen specifiek bedoeld om beloningen uit te keren voor liquiditeitverschaffers.

Grote meerderheid

Het mooie aan DeFi is dat iedereen met de juiste gouvernance token, in dit geval UNI, kan stemmen. Op 18 december gaf 99,3% steun aan het voorstel. Ongeveer 72 miljoen stemmen waren voor het voorstel, terwijl grofweg 500.000 stemmen tegen het voorstel waren.

Ethereum wordt al tijden geplaagd door hoge kosten en lange transactietijden. Hoewel Ethereum 2.0 ernaar streeft deze problemen in de toekomst op te lossen, kan Polygon, als Layer 2-netwerk, in de tussentijd een aantal van die transacties overnemen om het netwerk te ontlasten.

Koers van Polygon all time high

Deze aankondiging is positief gebleken voor de koers van Polygon (ticker MATIC). De waarde is vandaag met 3,7% gestegen en sinds 22 juli (dieptepunt cryptomarkt na de crash van mei) zelfs met 350%.

 

The post Polygon (MATIC) bereikt all time high na integratie UniSwap appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo