Polygon Labs en Warner Music Group versnellen de evolutie van de muziekindustrie in Web3

Polygon Labs, een ontwikkelaar in het blockchain-ecosysteem, en de muziekgigant Warner Music Group (WMG) hebben op 25 januari twee ontvangers aangekondigd voor hun inaugurale Web3 Music Accelerator-programma. Dit programma heeft tot doel innovatie te bevorderen op het snijvlak van Web3 en muziek.

Een samenwerking voor de toekomst van de muziekindustrie

In juni 2023 werd het Web3 Music Accelerator-programma aangekondigd als een inspanning om innovatie te stimuleren in de samensmelting van Web3 en muziek. WMG ontving meer dan 120 aanvragen van projecten die werkzaam zijn in deze niche, en de uiteindelijke projecten werden geselecteerd op basis van criteria zoals het koesteren van gemeenschappen van artiesten en fans, gedecentraliseerde muziekproductie- en distributiesystemen, ticketoplossingen, verzamelobjecten en merchandise, en het integreren van muziek met interactieve technologie en gaming.

Een focus op artiest-fan betrokkenheid

Jilian Rothman, de vicepresident voor nieuwe bedrijfsactiviteiten en ventures bij WMG, benadrukte dat het faciliteren van “betekenisvolle manieren voor artiesten en fans om verbinding te maken, en voor fans om hun fandom te uiten” twee kernaspecten zijn van WMG’s missie in de ruimte van Web3.

MITH en de Muus Collective: Pioniers in de Web3 Muziekrevolutie

Een van de ontvangers is MITH, een platform voor fanbetrokkenheid dat artiesten in staat stelt om inzichten en analyses te ontsluiten met behulp van kunstmatige intelligentie, terwijl ze eigenaar blijven van hun first-party gegevens over hun publiek, wat vervolgens een “360°-beeld” van elke fan biedt. De andere ontvanger is de Muus Collective, dat “modegerichte ervaringen” ontwikkelt, waaronder mobiele games, entertainment en digitale verzamelobjecten.

Gedecentraliseerde innovatie gaat mainstream

Brian Trunzo, hoofd business development voor Noord-Amerika bij Polygon Labs, uitte zijn enthousiasme over de beweging van gedecentraliseerde innovatie naar volledige mainstream acceptatie via dergelijke projecten.

Het Web3 Music Accelerator-programma biedt goedkeuringen van zowel WMG als Polygon Labs, strategisch advies, netwerkmogelijkheden, marketing en promotie, en ondersteuning van blockchain-infrastructuurontwikkelaars, waaronder CertiK, Coinflow, Tatum en meer.

WMG leidt de weg in Web3 voor de muziekindustrie

WMG heeft actief nieuwe wegen ingeslagen voor de muziekindustrie met behulp van Web3-tools. In december 2022 gingen ze voor het eerst een partnerschap aan met Polygon en LGND om hun Web3-muziekplatform te lanceren.

All Dutch and English crypto news!

Crypto.com teams up with BTG Pactual for BTG Dol stablecoin listing

Crypto.com partners with BTG Pactual to list BTG Dol stablecoin in Latam. The collaboration aims to bridge traditional banking with the crypto market. BTG Dol is to...

Is het nu tijd voor memecoins? Dogecoin (DOGE) schiet omhoog

Dogecoin (DOGE) heeft een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende toename van 29% in de afgelopen 24 uur. Momenteel handelend op €0,11, plaatst deze stijging...

Hong Kong ends license application drive for crypto exchanges

All crypto exchanges and trading platforms that have failed to file for license applications with the regulator by Feb. 29 must wind up their business...

SEC opposes Terraform’s $166M Dentons retainer amid legal battle

SEC legal battle with Terraform Labs over TerraUSD collapse continues to unfold. Funds allegedly diverted from investors and creditors to an “opaque slush fund” for lawyers. Terraform...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo