Polkadot veilingen succesvol, vijf parachains gelanceerd en klaar voor metaverse

Goed nieuws voor Polkadot, het lange proces om meerdere paralelle blockchains te koppelen aan de hoofdblockchain is dit weekend eindelijk tot een goed einde gekomen. Althans, de eerste vijf parachains zijn met succes gekoppeld.

99 miljoen DOT

De vijf parachains die dit weekend live gingen zijn Acala, Astar, Clover, Moonbeam en Parallel Finance en deze werden gekozen na succesvolle parachain-veilingen. Alles bij elkaar werd bijna 99 miljoen DOT verzameld tijdens de veiling, tegen de huidige polkadot koers is dat ongeveer 2,13 miljard euro. Winnende projecten leasen effectief hun plekje voor 96 weken.

Vijf jaar in de maak

‘De lancering van parachains op Polkadot vertegenwoordigt het hoogtepunt van de oorspronkelijke visie die in 2016 in de Polkadot Whitepaper (ook bekend als de Polkadot Paper) is geschetst,’ zei het Polkadot-team in een verklaring.

‘De Polkadot Paper schetste de kernfuncties van Polkadot en schetste het sharded multichain-ontwerp van het netwerk. Parachains zijn het laatste stuk kernfunctionaliteit, zoals beschreven in de paper, om volledig te worden gelanceerd. Hoe Polkadot van hieruit evolueert, is aan de gemeenschap van DOT-houders , die toekomstige upgrades goedkeurt via het on-chain governancesysteem van het netwerk.’

Klaar voor het metaverse

Gavin Wood is de oprichter en hoofdontwikkelaar van de Polkadot blockchain, hij is tevens één van de oprichters van Etyhereum. Ook helpt hij bij het coördineren van consensus en communicatie tussen parachains:

‘En naarmate het ecosysteem groeit, vooral met de opkomst van metaversen, zullen tientallen protocollen steeds zichtbaarder worden. In dat scenario is er geen enkele blockchain, maar hebben we meerdere onderling verbonden ketens.’

De winnende projecten zijn gericht op een verschillende use-cases, waaronder DeFi en kredietverlening. Het idee van parachains is dat elk individueel netwerk verschillende gebruiksprofielen kan ondersteunen, allemaal gekoppeld aan Polkadot’s Relay Chain.

Het proces begint al met veilingen op Kusama, dit is een soort kleine broertje van de blockchain van Polkadot. Projecten kunnen hier een plot winnen en volop testen. Als dit succesvol is kunnen ze meedingen naar een echte plek aan de zijde van Polkadot. Hier een lijst van projecten die een parachain willen.

Krijg 10 euro Polkadot van ons

Handel in Polkadot (DOT) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim gratis 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Polkadot veilingen succesvol, vijf parachains gelanceerd en klaar voor metaverse appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo