PlanB: ‘Bullmarkt Bitcoin begint na april 2024’

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan begint de volgende bullrun van Bitcoin na de halving van april 2024. Dit laat de analist weten in een reactie op @hcburger, die op basis van zijn powerlaw model voor Bitcoin concludeert dat het niet lang meer duurt voordat de markt van “normal mode” naar “bull mode” gaat.

Wat is het power-law model?

Het power-law model probeert met een “meer realistische” blik naar de ontwikkeling van de Bitcoin koers te kijken. Door de jaren heen zijn de rendementen op Bitcoin langzaam maar zeker gedaald.

Veel analisten doen echter nog voorspellingen op basis van de oude data, waardoor je volgens hcburger tot verkeerde conclusies komt.

Op basis van de resultaten uit het verleden lijkt de Bitcoin koers ongeveer 50 procent van de tijd door te brengen in de “bull mode” en 50 procent in “normal mode”.

Wat de Bitcoin koers betreft is het model optimistisch, maar iets minder spectaculair dan de meeste analisten. Zo voorspelt het dat Bitcoin voor 2028 het niveau van 100.000 dollar per munt bereikt.

Na 2028 zal de Bitcoin koers volgens het model ook nooit meer ONDER de 100.000 dollar terechtkomen. Vervolgens krijgen we niet eerder dan 2028 een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar te zien, maar bereiken we dit niveau niet later dan 2037.

‘Bitcoin kan het model overtreffen’

Opvallend is dat de bedenker van het model veel vertrouwen heeft in de voorspellingen die het doet.

Maar als de voorspellingen niet blijken te kloppen, dan is dat volgens hcburger omdat Bitcoin het beter doet dan verwacht. “Sterker nog, ik denk dat het meer waarschijnlijk is voor deze voorspellingen dat ze te laag zijn dan andersom. Ik geloof dat Bitcoin meer opwaarts potentieel heeft dan omlaag, vanwege grote exogene schokken”, aldus hcburger.

Over die “exogene schokken” speculeert hij verder niet, maar daarbij moet je denken aan de adoptie van Bitcoin door grote bedrijven als Apple, Google, Amazon of landen met meer economische slagkracht dan El Salvador.

Dat zou de Bitcoin koers een gigantische boost kunnen geven, die natuurlijk niet in een model te vangen is.

All Dutch and English crypto news!

Tether won’t confirm or deny if it’s dropping USDT on Tron

Tether did not make a specific comment on whether it plans to drop support for Tron after rival Circle dumped the network over safety concerns. News Own...

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo