PEPE domineert memecoin handel op Ethereum: Is de nieuwe hype weer begonnen?

Memecoins blijven op verschillende blockchain-platforms de aandacht trekken. Maar er blijft één speciale memecoin op Ethereum de handelaren intrigeren. Het memeproject dat een kikker als gezicht heeft, trekt namelijk weer nieuwe investeerders aan.

Banner Pepe 1

PEPE’s opmerkelijke dominantie

PEPE, een lang bestaande memecoin, heeft de afgelopen 14 dagen een transactievolume van $84 miljoen bereikt op Ethereum. Dit overtreft zijn naaste concurrent GROK met meer dan 500% en plaatst PEPE ver bovenaan de lijst van memecoins op Ethereum.

Ethereum-traders kiezen voor stabiliteit

Terwijl degenen die zich bezighouden met risicovolle handel naar andere platforms zoals Solana en Base trekken, laten Ethereum-traders zien dat ze nog steeds vertrouwen hebben in gevestigde tokens zoals PEPE. Zelfs als dit betekent dat ze meer betalen aan transactiekosten dan op andere netwerken, toont dit aan dat “blue chip” tokens nog steeds populair zijn.

Explosieve groei van memecoins

De lancering van nieuwe memecoins lijkt in 2024 in een stroomversnelling te komen. Volgens onchain-analist Crypto Koryo steeg het aantal nieuwe memecoins dat in april op CoinMarketCap werd vermeld met bijna tien keer ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Memecoins: Van grap naar goud

Memecoins zijn nu een integraal onderdeel geworden van de crypto-industrie, met zelfs private fondsen die een memecoin-beleggingsstrategie opzetten. BitMex-oprichter Arthur Hayes onthulde recentelijk dat zijn familiekantoor, Maelstrom, kapitaal inzet voor Ordinals en de bredere memecoin-sector.

All Dutch and English crypto news!

Bots, airdrops push Ronin to No.2 blockchain for daily users — Not Pixels fans

Ronin network jumped to second place for daily active users after Pixels launched — but data suggests bots and airdrops are a big factor.

Analyse: is Bitcoin weer onderweg naar zijn all time high?

Bitcoin heeft zijn neerwaartse trend achter zich gelaten. De koers maakt voorzichtig weer hogere hoogtes en hogere laagtes, en het lijkt alsof de munt weer...

Ethereum price chart hints at $4K breakout to new all-time highs

Ether price could be on track to new all-time highs, provided it can close the week above the $4,000 mark.

Michael Saylor’s over ETF’s: “Ethereum ETF’s zouden goed kunnen zijn voor Bitcoin” 

MicroStrategy oprichter en CEO Michael Saylor heeft zijn standpunt over Ethereum (ETH) ETF’s verrassend bijgesteld na de goedkeuring ervan. Voorheen bekend als een uitgesproken Bitcoin...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo