Pantera Capital CEO voorspelt dat Eth2, Ether zal helpen om Bitcoin te overtreffen

Dan Morehead, Pantera Capital CEO, voorspelde dat de aanstaande upgrade Ether (ETH) waarschijnlijk zou helpen om Bitcoin (BTC) te overtreffen als de grootste cryptocurrency. Morehead deed zijn voorspelling te midden van de dreigende hard fork van Ethereum London.

Morehead zei maandag op het Reuters Global Markets Forum dat Ether, als nieuwere cryptocurrency, meer potentieel heeft dan Bitcoin. Hij merkte op dat de nieuwste upgrade van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 het digitale token zal helpen om meer als een vast activum te handelen. EIP-1559, een van de vijf EIP’s in de Ethereum London-upgrade, is een verwachte update van de bestaande kostenstructuur van Ethereum.

Voor het verzenden van Ethereum-transacties wordt hierbij een minimale betaling geïntroduceerd. Verder wordt afstand genomen van een biedsysteem waarmee miners prioriteit kunnen geven aan de hoogste biedingen. De EIP-1559-upgrade is ontworpen om de vergoedingen voor gebruikers programmatisch aan te passen om het laagste bod voor elk blok te betalen.

Morehead voorspelde dat er een overgang te zien zal zijn van mensen die rijkdom willen opslaan en dat in Ether doen in plaats van alleen Bitcoin. Hij voegde eraan toe dat het energieverbruik van Ether voor mining opvallend zal verminderen in vergelijking met die van Bitcoin door de verschuiving van de cryptocurrency naar Ethereum 2.0. Volgens Morehead zou de brede implementatie van Ethereum in gedecentraliseerde financiële toepassingen Ether ook helpen groter te worden dan Bitcoin.

Toch is Morehead nog steeds optimistisch over de groei van Bitcoin in de toekomst. Hoewel hij een betere toekomst voorspelt voor Ether. Naar verluidt voorspelde de CEO dat Bitcoin eind 2021 tussen $ 80.000 en $ 90.000 zou handelen, en binnen een jaar boven de $ 120.000 zou stijgen. Morehead merkte op dat de stijgende mainstream-acceptatie de prijs van Bitcoin in het volgende decennium verder zou kunnen opdrijven tot $ 700.000.

Met een marktkapitalisatie van $ 290 miljard op het moment van schrijven, is Ether, gelanceerd in 2015, de tweede meest gewaardeerde cryptocurrency. De Ethereum London is gepland voor woensdag. Het is een van de grootste Ethereum-upgrades die is ontworpen om de blockchain van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake te verplaatsen. Dit betekent dat het netwerk voornamelijk zou vertrouwen op staking in plaats van op mining.

Bitcoin vertrouwt op het PoW-consensusalgoritme en is gelanceerd in 2009. Morehead is niet de enige die denkt dat Ether in de toekomst beter zou kunnen presteren dan Bitcoin. Oprichter en CEO van crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital, Mike Novogratz, voorspelde eind juni dat Ether ooit de grootste cryptocurrency zou kunnen worden.

Het bericht Pantera Capital CEO voorspelt dat Eth2, Ether zal helpen om Bitcoin te overtreffen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo