Pantera Capital CEO voorspelt dat Eth2, Ether zal helpen om Bitcoin te overtreffen

Dan Morehead, Pantera Capital CEO, voorspelde dat de aanstaande upgrade Ether (ETH) waarschijnlijk zou helpen om Bitcoin (BTC) te overtreffen als de grootste cryptocurrency. Morehead deed zijn voorspelling te midden van de dreigende hard fork van Ethereum London.

Morehead zei maandag op het Reuters Global Markets Forum dat Ether, als nieuwere cryptocurrency, meer potentieel heeft dan Bitcoin. Hij merkte op dat de nieuwste upgrade van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 het digitale token zal helpen om meer als een vast activum te handelen. EIP-1559, een van de vijf EIP’s in de Ethereum London-upgrade, is een verwachte update van de bestaande kostenstructuur van Ethereum.

Voor het verzenden van Ethereum-transacties wordt hierbij een minimale betaling geïntroduceerd. Verder wordt afstand genomen van een biedsysteem waarmee miners prioriteit kunnen geven aan de hoogste biedingen. De EIP-1559-upgrade is ontworpen om de vergoedingen voor gebruikers programmatisch aan te passen om het laagste bod voor elk blok te betalen.

Morehead voorspelde dat er een overgang te zien zal zijn van mensen die rijkdom willen opslaan en dat in Ether doen in plaats van alleen Bitcoin. Hij voegde eraan toe dat het energieverbruik van Ether voor mining opvallend zal verminderen in vergelijking met die van Bitcoin door de verschuiving van de cryptocurrency naar Ethereum 2.0. Volgens Morehead zou de brede implementatie van Ethereum in gedecentraliseerde financiële toepassingen Ether ook helpen groter te worden dan Bitcoin.

Toch is Morehead nog steeds optimistisch over de groei van Bitcoin in de toekomst. Hoewel hij een betere toekomst voorspelt voor Ether. Naar verluidt voorspelde de CEO dat Bitcoin eind 2021 tussen $ 80.000 en $ 90.000 zou handelen, en binnen een jaar boven de $ 120.000 zou stijgen. Morehead merkte op dat de stijgende mainstream-acceptatie de prijs van Bitcoin in het volgende decennium verder zou kunnen opdrijven tot $ 700.000.

Met een marktkapitalisatie van $ 290 miljard op het moment van schrijven, is Ether, gelanceerd in 2015, de tweede meest gewaardeerde cryptocurrency. De Ethereum London is gepland voor woensdag. Het is een van de grootste Ethereum-upgrades die is ontworpen om de blockchain van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake te verplaatsen. Dit betekent dat het netwerk voornamelijk zou vertrouwen op staking in plaats van op mining.

Bitcoin vertrouwt op het PoW-consensusalgoritme en is gelanceerd in 2009. Morehead is niet de enige die denkt dat Ether in de toekomst beter zou kunnen presteren dan Bitcoin. Oprichter en CEO van crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital, Mike Novogratz, voorspelde eind juni dat Ether ooit de grootste cryptocurrency zou kunnen worden.

Het bericht Pantera Capital CEO voorspelt dat Eth2, Ether zal helpen om Bitcoin te overtreffen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo