Optiemarkten verwachten bitcoin van 100.000 tot 200.000 dollar

Als we het gedrag van investeerders op de optiemarkten mogen gebruiken als indicatie voor het verloop van de bitcoin koers, dan kan 2021 nog een mooie staart krijgen. Kort nadat de bitcoin koers onder de 60.000 dollar (52.000 euro) uitkwam, is de interesse in call-opties voor een bitcoin koers van 100.000 dollar (87.000) en hoger flink gestegen.

Een call-optie is simpel gezegd een contract dat je koopt waarmee jij het recht hebt om op een bepaalde datum voor het afgesproken bedrag een bitcoin te kopen.

Als de koers vervolgens boven de afgesproken waarde van het contract uitkomt, dan kun jij dus tegen een lagere koers bitcoin kopen. Heb je momenteel niet het kapitaal om bitcoin te kopen, maar verwacht je tegen het einde van het jaar een veel hogere koers? Dan kan een call-optie interessant zijn.

Je hoeft dan enkel iemand te vinden die jou tegen het juiste bedrag het recht wil geven om op de afgesproken datum voor de afgesproken koers bitcoin te kopen.

Open interesse in call-opties gaat omhoog

Op het moment van schrijven is de interesse in call-opties die op 31 december van dit jaar aflopen groot. Met name nadat de bitcoin koers onder de 52.000 euro per bitcoin zakte ging de interesse in deze producten omhoog. Dat heeft er ook mee te maken dat de contracten voor een bitcoin koers van bijvoorbeeld 100.000 euro op dat moment een stuk goedkoper worden omdat de kans kleiner is dat bitcoin die koers bereikt.

In principe kun je het zien als een manier om te gokken op de bitcoin koers. Je koopt er namelijk geen echte bitcoin mee, maar slechts een afspraak om op een bepaalde datum tegen een bepaalde koers bitcoin te kunnen kopen. Let op: opties zijn zeker geen speeltjes voor beginners en zijn dan ook niet geschikt voor onervaren handelaren.

De open interesse in optiecontracten ligt volgens de gegevens van Glassnode op 12,6 miljard dollar (~11 miljard euro) en daarmee dichtbij de all-time highs van maart van dit jaar. Met name positieve opties die een koers van 100.000 dollar (87.000 euro) of meer verwachten zijn op dit moment in trek bij de optiehandelaren. Als we op het gedrag van deze groep investeerders af mogen gaan, dan kan het nog een mooie kerst worden voor bitcoin.

Geloven handelaren echt in deze hoge bitcoin koersen?

Optiecontracten zijn ontworpen om mensen exposure op een asset te geven zonder dat ze die asset daadwerkelijk hoeven te kopen. Je koopt enkel het recht om tegen een bepaalde koers bitcoin aan te schaffen. Door veel ervaren handelaren worden opties echter ook gebruikt om zichzelf in te dekken tegen fouten die ze mogelijk in andere trades maken.

Onder professionele handelaren worden opties bijvoorbeeld gebruikt als een soort verzekering voor andere posities die ze houden. Ze kunnen bijvoorbeeld short gaan op bitcoin, wat betekent dat ze wedden op een koersdaling, en tegelijkertijd een call-optie kopen om bij een eventuele koersexplosie van bitcoin hun verliezen in te dekken.

Hoge interesse in positieve opties betekent dus niet per definitie dat professionele handelaren een hogere bitcoin koers verwachten. Het kan puur en alleen een manier zijn om hun short-posities of andere posities in de markt in te dekken. Op het moment is de interesse in short-contracten echter niet heel groot, wat erop wijst dat het vertrouwen op dit moment daadwerkelijk groot is. Althans, dat handelaren op dit moment graag hun geld inzetten op een hogere bitcoin koers.

The post Optiemarkten verwachten bitcoin van 100.000 tot 200.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo