Oprichter BitBoy dreigt met rechtszaak tegen Celsius (CEL)

BitBoy Crypto oprichter Ben Armstrong speelt met de gedachte om Celsius aan te klagen. Het in liquiditeitsproblemen verkerende Celsius weigert Armstrong toegang tot zijn geld te geven zonder dat hij eerst meer geld op het platform zet. Slechts twee weken na zijn interview met Celsius CEO Alex Mashinsky is de YouTuber dus van plan om juridische stappen te nemen tegen het bedrijf.

De dreigementen van Armstrong

Armstrong publiceerde zijn juridische dreigementen op woensdag 15 juni op Twitter. In meerdere draadjes deelde hij vervolgens de details van zijn potentiële aanklacht. Het probleem draait om het onvermogen om leningen terug te betalen met bestaande fondsen op het platform. Om de leningen in kwestie af te kunnen betalen moet Armstrong van Celsius eerst nieuw geld die kant opsturen.

“Stel je voor dat een insolvent bedrijf je vertelt dat je jouw geld niet meer kunt opnemen en vervolgens VRAAGT OM ZE MEER GELD TE STUREN”, aldus een gefrustreerde Ben Armstrong. De oprichter van Bitboy geeft aan documenten te doorzoeken om met zijn advocaten de beste manier te vinden om de rechtszaak in te vliegen.

BitBoy Crypto is geen kleine jongen

Het gaat met BitBoy Crypto niet om een kleine speler in de markt. Ben Armstrong heeft het op één na grootste crypto-account op YouTube met grofweg 1,45 miljoen abonnees. Op zijn kanaal geeft Armstrong vooral commentaar op de markt en bespreekt hij belangrijke gebeurtenissen. Het kanaal ligt enkel achter op Coin Bureau en hun 2,07 miljoen abonnees. BitBoy Crypto heeft echter niet de beste reputatie binnen de industrie.

De populaire YouTuber staat er namelijk om bekend regelmatig, tegen betaling, schimmige projecten te promoten op zijn platform. Het sentiment van Armstrong jegens Celsius is in de kleine twee weken na zijn interview met de CEO dus compleet omgedraaid. Hiermee lijkt BitBoy Crypto nu eens zelf het slachtoffer te zijn van de producten en diensten die hij promoot via zijn kanaal.

Hoop voor investeerders met minder dan 25.000 dollar

Als het gaat over het terugvorderen van de fondsen van gebruikers lijkt er hoop te zijn voor de kleinere investeerders. Gebruikers met minder dan 25.000 dollar (23.750 euro) op het platform kunnen volgens Joshua Browder, de oprichter van DoNotPay, hun fondsen terugkrijgen. Hiertoe heeft hij zelfs een stappenplan gedeeld via Twitter.

Platformen als Celsius hebben volgens Browder nog geen bescherming in het geval van een faillissement. Dat betekent dat ze nog altijd kwetsbaar zijn voor kleine claims. Dat zijn claims die tot 25.000 dollar ingediend kunnen worden. Meestal duurt het 1 tot 2 maanden voordat dit soort claims door de rechter toegewezen worden. Zolang dit hele gebeuren langer dan 1 tot 2 maanden duurt, is dit een strategie die kan werken.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de problemen bij Celsius zo serieus zijn dat een oplossing waarbij ze overleven onwaarschijnlijk is. Tenzij ze ergens uit de markt een hoop kapitaal bij elkaar weten te verzamelen. Het is echter de vraag of investeerders nu nog brood zien in Celsius, aangezien de reputatie van het platform door deze problemen een enorme tik heeft gekregen. Er zijn waarschijnlijk maar weinig investeerders die na de problemen hun fondsen bij Celsius aanhouden.

All Dutch and English crypto news!

How low can Ethereum price drop versus Bitcoin amid the DeFi contagion?

Ethereum's native token Ether (ETH) has declined by more than 35% against Bitcoin (BTC) since December 2021 with a potential to decline further in the...

6 Questions for Daniel Yan of Matrixport

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Small-time investors achieve the 1 BTC dream as Bitcoin holds $20k range

Ever since early Bitcoin (BTC) investors woke up millionaires as the ecosystem gained tremendous popularity alongside the mainstreaming of the internet, investors across the globe...

Nifty News: Yuga Labs breaks silence, X2Y2 outpaces OpenSea and more…

Yuga Labs has finally broken its silence over the conspiracy theory that alleges the team embedded alt-right and Nazi memes/imagery into the artwork and branding...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo