OpenSea heeft toch geen plannen voor beursgang na kritiek op grootste marktplaats van NFT’s

Er zijn geruchten dat OpenSea bezig is met een IPO, ofwel het uitgeven van aandelen op de reguliere aandelenmarkt. Deze geruchten werden gevoed door de nieuwe CFO Brian Roberts, toen hij in een interview zei dat het dwaas zou zijn om niet naar de beurs te gaan. De community liet van zich horen en Roberts heeft zijn woorden inmiddels van enige nuance voorzien.

Woorden zijn verdraaid

Roberts kreeg namelijk een stortvloed aan haat op social media na zijn woorden over een eventuele beursgang. OpenSea is de ’s werelds grootste marktplaats voor NFT’s, dus vanuit financieel oogpunt, zou je een beursgang zeker kunnen verklaren. Maar Roberts zegt dat zijn woorden verdraaid zijn en dat een beursgang helemaal niet concreet is.

Kleine beleggers in de kou

Maar er is altijd ruimte voor nuance, eerst even wat ‘leuke’ reacties van de community. Het sentiment is dat OpenSea buigt naar de grote institutionele beleggers en de kleine investeerders in de kou laat staan. De overgrote meerderheid van de gebruikers op OpenSea voert transacties van minder dan 10.000 dollar per keer uit.

In bovenstaande tweet staat dat de community ervoor heeft gezorgd dat OpenSea zo’n succes is, en dat dat niet komt door de institutionele investeerders.

Governance-tokens zoals UniSwap

Er zijn verschillende manieren om geld op te halen, en besluitvorming uit handen te geven. Zeker in DeFi zijn er verschillende mogelijkheden. Daarom zijn gebruikers ook boos dat er gekozen is voor een beursgang in plaats van de uitgifte van governance-tokens. Hiermee zouden gebruikers mee kunnen stemmen en beslissen als ze maar genoeg tokens in handen hebben.

OpenSea zou hierbij kunnen kijken hoe UniSwap dit deed, zij gaven alle actieve gebruikers gratis governance-tokens, zodat de community kon meebeslissen over welke richting deze beurs op moest gaan.

Het is een misverstand

Maar Roberts ziet de hele zaak blijkbaar als een misverstand en zegt dat dit komt door onnauwkeurige berichtgeving over de plannen van OpenSea.

Hij zegt: ‘Laat me duidelijk zijn: er is een grote kloof tussen denken over hoe een IPO er uiteindelijk uit zou kunnen zien en het actief plannen van een IPO. We plannen geen IPO en als we dat ooit zouden doen, zouden we proberen de gemeenschap erbij te betrekken.’

The post OpenSea heeft toch geen plannen voor beursgang na kritiek op grootste marktplaats van NFT’s appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo