Op donderdag 11 november eerste veilingen parachains op Polkadot

Op 11 november beginnen de langverwachte veilingen voor de eerste groep parachains op Polkadot. In dit artikel leggen we uit wat dit betekent.

Parachains en relay

Polkadot is een blockchain-protocol dat meerdere, losse, gespecialiseerde blockchains verbindt in een netwerk. Deze losse blockchains worden parachains genoemd en staan allemaal in verbinding met de hoofd-blockchain, deze wordt de relay chain genoemd.

Er kunnen maar een beperkt aantal parachains ondersteund worden door de relay chain, en er is veel interesse om gebruik te maken van een parachain. Daarom is er voor gekozen om de parachains te veilen aan de hoogste bieder.

Veiling op 11 november

Deze veiling vindt plaats op 11 november, geïnteresseerden gebruiken hier geen dollars of euro’s voor, maar DOT. Dit is de officiële cryptocurrency van Polkadot.

In aanloop naar deze veiling wordt er al volop getest op Kusama, dit is het testnetwerk van Polkadot. Ook op Kusama was er maar een beperkt aantal parachains beschikbaar. Er hebben 11 veilingen plaatsgevonden en momenteel wordt getest met 12 parachains. Het doel van Kusama is dat ontwikkelaars hun code kunnen testen op een live (maar test) omgeving, ook kunnen ze experimenteren met diensten en producten.

De parachains van Kusama omvatten Acala’s Karura Network, Astar’s (voorheen Plasm) Shiden Network, Phala’s Khala Network, Bifrost en KILT Protocol.

Vanaf 17 december aan de slag

De eerste batch van vijf parachainveilingen staat gepland op 11 november, en elke daaropvolgende week vindt er een nieuwe veiling plaats. Elke veiling op Polkadot zal een parachain-slot krijgen voor een totaal van 96 weken (verdeeld in acht leaseperiodes van 12 weken) in tegenstelling tot Kusama’s 48 weken.

De eerste vijf winnaars kunnen vanaf 17 december hun software op de parachains zetten. Ook dat is anders dan bij Kusama, daar konden de veilingwinnaars direct aan de slag.

‘De parachain-code in onze codebase is compleet,’ zegt Gavin Wood, de bedenker van Polkadot. ‘De volledige code-audit van Polkadot is voltooid en correcties in de code zullen naar verwachting uiterlijk begin november zijn voltooid.’

Koers stijgt

In aanloop naar de veilingen is de koers van DOT flink gestegen. De afgelopen dertig dagen is de waarde bijna verdubbeld. Een week geleden werd zelfs de hoogste waarde ooit bereikt met net geen 40 euro.

Born: BTC Direct

Investeer in Polkadot, krijg 10 euro van ons

Handel in Polkadot met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim je € 10 gratis

Liever eerst meer informatie?

The post Op donderdag 11 november eerste veilingen parachains op Polkadot appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin drives digital asset inflows for the first time in 6 weeks: Report

Cryptocurrency assets experienced inflows for the first time in six weeks during the week of Sep. 22-28, according to the latest Digital Asset Fund Flows...

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo