Op 7 september om 23:00 uur koopt hele wereld 25 euro Bitcoin, uit solidariteit wetgeving El Salvador

Dit wordt een bijzondere week. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid wordt bitcoin een legaal betaalmiddel in een natiestaat. El Salvador heeft de primeur morgen, om 15:00 lokale tijd gaat de wet van kracht. De president van het land heeft beloofd dat elke volwassen inwoner 30 dollar aan bitcoin krijgt om ervoor te zorgen dat er draagvlak onder de bevolking is.

Morgen wordt ook de Onafhankelijkheidsdag van Brazilië gevierd, in 1822 op deze datum vond de beroemde Grito do Ipiranga plaats. Vanaf het moment dat Dom Pedro II de beroemde uitdrukking ‘onafhankelijkheid of dood’ deelde, was Brazilië onafhankelijk van Portugal.

30 dollar bitcoin kopen

Om beide te vieren, maar vooral om steun te geven aan arme community’s in Zuid-Amerika, is op Reddit een oproep geplaatst om morgen allemaal voor 30 dollar bitcoin te kopen. Dit bericht werd gedeeld in een Braziliaanse Reddit groep met 3,3 miljoen leden en zou de bitcoin koers kunnen bewegen morgen.

De nieuwe wetgeving gaat om 15:00 uur in in El Salvador. In Nederland is dat dinsdagavond om 23:00 uur. Het bericht roept op om op dat moment bitcoin te kopen voor 30 dollar, tegen de huidige wisselkoers is dat 25,27 euro.

Reden is niet vanwege pomp

Nadat gebruiker u/thadiusb zijn voorstel op Reddit deelde, beschuldigden sommige mensen hem ervan de bitcoin koers te willen manipuleren met de hulp van anderen. De gebruiker verdedigde zichzelf uiteindelijk en verklaarde dat dat niet het plan was, maar dat het juist de bedoeling is om publiekelijk steun te geven aan El Salvador.

‘Ik bedoelde het meer als een gebaar van steun dan als een pomp. Het is de eerste keer dat een land Bitcoin omarmt. Dit is een belangrijk moment in Bitcoin. Laten we El Salvador laten zien, voor degenen die er nog steeds over twijfelen, dat Bitcoin waarde voor hen heeft. En voor iedereen. Bitcoin is belangrijk.’

Doe jij ook mee?

Het is geen garantie dat de koers morgen ook stijgt en het is allerminst zeker of veel mensen gehoor geven aan de oproep. Ondergetekende doet in ieder geval wel mee om 23:00 Nederlandse tijd morgen.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo