Onderzoek: 48% van Brazilianen wil bitcoin als officiële valuta

Een nieuwe enquête laat zien dat bijna 50% van de ondervraagde Brazilianen de acceptatie van Bitcoin als hun officiële valuta zouden verwelkomen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Sherlock Communications en verliep via het onderzoeksplatform Toluna.

Hieruit blijkt dat 48% van de respondenten vindt dat Brazilië ook bitcoin zou moeten gebruiken (31% is het ermee eens en 17% is het er helemaal mee eens). Nog eens 30% is het niet eens of oneens en 21% is tegen het idee (12% mee oneens en 9% helemaal mee oneens).

Kleine groep

Valor Investe, een website voor financiële educatie uit São Paulo, schreef over het onderzoek. De onderzochte groep is vrij klein, vergeleken met het gebied dat het beslaat. Er waren maar 2.700 respondenten uit Brazilië, Argentinië, Chili, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Venezuela en Mexico. De steekproef is naar onze mening te beperkt om representatief te zijn. Ondanks de kleine groep, zijn sommige uitkomsten wel verrassend.

Brazilië moet El Salvador volgen

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Brazilianen wil dat hun land zich bij El Salvador aansluit door Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Het onderzoek citeert drie belangrijke redenen:

‘Over de belangrijkste redenen om in cryptocurrency’ss te investeren, noemen Brazilianen: om investeringen te diversifiëren (55%), te beschermen tegen inflatie en financiële instabiliteit (39%) en de technologische trend te volgen (37%).’

Waarom niet investeren

De enquête vermeldt ook dat slechts 12% van de ondervraagde inwoners zegt niet te willen investeren in cryptocurrency’s.  Hier zijn verschillende redenen voor, dit is de top 3:

  1. Bezorgdheid over veiligheid (42%)
  2. Beweeglijkheid van de koers (37%)
  3. Geen geld om te investeren (33%)

Ten slotte toont de studie aan dat bitcoin de bekendste cryptocurrency is in Brazilië met 92%, gevolgd door Ethereum (31%) en Litecoin (30%).

Groei Zuid-Amerika nog lang niet voorbij

Volgens Luiz Eduardo Abreu Haddad van het digitale sociale valutaplatform Cambiatus en een Sherlock blockchain-consultant, blijft de cryptocurrency-markt groeien in Zuid-Amerika en deze trend zal de komende jaren aanhouden.

‘In Brazilië trok een vriendelijkere regelgeving institutionele beleggers en bedrijven naar de sector. Het El Salvador-experiment zou een geweldige referentie kunnen worden voor Latijns-Amerikaanse landen over hoe ze blockchain en cryptocurrency’s in hun economieën kunnen integreren en welzijn voor hun burgers kunnen genereren.’

Bitcoin kennen de meeste wel, maar volgens Haddad weet de overgrote meerderheid van de bevolking nog niet hoe cryptocurrency’s werken: ‘Meer kennis over cryptocurrency’s maakt deel uit van financiële educatie als geheel. Veel mensen zijn geïnteresseerd wanneer ze zich realiseren dat het valuta’s zijn die niet door regeringen of banken zijn gecreëerd.’

The post Onderzoek: 48% van Brazilianen wil bitcoin als officiële valuta appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo